Friday, November 25, 2011

DOA TAUBAT

Wahai Tuhan ku tak layak ke syurgamu
Namun tak pula aku sanggup ke nerakaMu
Ampunkan dosakun terimalah taubatku
Sesungguhnya Engkau lah pengampun dosa2 besar

Dosa dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmatmu ampun kan daku oh Tuhanku

Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan
Kami takut kami harap kepadaMu
Suburanlah cinta kami kepadaMu

Kamilah hamba yang mengharap belas dari Mu...

Saturday, November 19, 2011

today is the day

assalamualaikum dan selamat pagi semua. :) ha awal2 pagi ni aty dah update blog kn? hii. yela. takut kejap lagi busy dah. ni pun busy. kemas2 barang lagi. Ya Allah macam banyak gila je barang ni.. ouh ye! today aty nak balek melaka dah. sedar2 la ye cuti semestar dah habes. hihik. tape. tapi aty risau ni, kolej tak sure lagi dapat mne. nnti baru tau. ntah kenapa pihak kolej ni.. sedih okay kena rombak macam ni sekali.. kalau terpisah dgn kawan2 semua. sumpah sedih! tapi aty tetap bersyukur sbb masih diberi peluang tinggal di kolej semester ni :)


lepas ni maybe lambat sikit baru boleh update blog.. sbb broadband blom bayar.hii. yela dok umah ni sedap je gune wifi kan. :Dgonna miss you blogger..


status dah kembali sbg student dan bukan laki pembantu rumah. haha. so dah tak 24jam ngadap laptop ni ha on9 saje.. :) 


okay! jumpe nanti ye semua. nk kemas ape yang patut ni :)




السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ



eh kejap. nk tunjuk ni. pagi ni terumpe picto Greyson Chance comel! from his page. ok BYE ^_^




Friday, November 18, 2011

alhamdulillah

assalamualaikum semua. :) salam jumaat yang berbahagia ye. hii. hari ni aty kemas2 barang untuk balek uitm esok. tapi semua brg2 keperluan blom beli. tade transport la. so beli kat sane je la kot :) hm today aty nak cerita pasal kengkawan aty. Ya Allah bersyukur sgt deorang dah berubah! aq tak percaye and tanak la start nnti kang terkutuk korang ye yg bertahi lalat none and tona.hihi. :) sbb tu aty IM tona kat fb malam tadi and tanye die betul2 and nasihat ape yg patut. cehhh. (pandai ke kau nasihat org aty! hihi) ala aty 


tolong nasihat mane yang perlu :) and nasib baik tona terima ape yg aty bagi tau tu. hihi :)deorang ni baru start berhijab! aty seronok dengar mcm tu walaupun smpai sekarang tak percayaaaa. wohooooo! hihik :D


ALHAMDULILLAH korang da sampai seru! aty harap korang bertudug bukan sebab fashion tapi kerelaan hati yang ikhlas nak berubah okay :) 


ni la mereka berdua. MAISARA and SOFIENA 
ha amek kau! besar aty upload! PEACE :)
gadis yang mempunyai aset MOLE! :D

and ni my girlfriend yang lain :)

and tak lupe jugak nak cakap yang aty sanagt sakit hati dengan 2orang budak ni! memang cari gadoh!


sakit hati sebab deorang pakai leopard! 
:(
rindu semua! bila mau jumpe lagi maaaa??and yg lain juga. 14 14 tu? mne korg?
SAYANG AWAK AWAK SEMUA! ok BYE
with  love:
aty mariam yang comel
hihik

Thursday, November 17, 2011

leopard lagi!

tadi petang on92 je tgk noti semua! ha amek kau. si wan tu post kat aty something yang buat aty menjerit! woww cantik doh! nak nak! ha ape lagi, duit tgh ade mmg silap la. atyt erus PM die punye owner sbb aty pernah beli! hii. dah tau aty ske leopard yg si wan ni boleh main2 pulak ngan aty post2 tu. hihi. okay esok aty bank in ye cik wawa. mekaceh! :D


tak sabar nak tggu :)

selamat hari khamis! :)


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ. اللهِ وَبَرَكَاتُ

pagi ni je aty dah banyak buat kerja.. kemas baju, bilik,, basuh baju,sidai baju. buat dadih for 50cups  :) ntah. la kenapa pagi ni rase rajin.! errr.actually malam tadi aty tak tido! ha aty kalau tak tido, mcm ni la jadinye. fresh gila.. :D  esok jumaat,then sabtu.. ha hari sabtu aty akan pulang ke pankuan negeri melaka... cuti sem selama 6minggu sudah berakhir dan akhirnya kenalah balik sane balik kn. student UiTM semua! ha jangan buat2 tak perasan pulak ye dah naik sem dah ni. okay aty tak rase ape2 la merungut ke ape. hii. tapi semua persiapan belum buat. barang2 pun belum beli lagi.. tapi baju dah kemas :) malam tadi la kemas semua tu sebab kan aty tak tidurrr. -______-


okay tu jeh nk cite.hihik. BYE BYE ^_^




*ha amek kau besar gambar aty upload.hihi.

saje nak suruh awak awak semua tu senyum pagi2 ni :) 
GOOD MORNING semua! 

happy birthday bestfriend :)

today is my bestfriend birthday :) ha malas nk cakap banyak! tengok video ni. special for you. hihik :D

video

nah kek untuk awak!hihi


LOVE YOU LOVE YOU :)*hugss and kiss*



Tuesday, November 15, 2011

kami support najwalatif fan blog :)

guys.! this if new blog :) blog ni  untuk semua fan2 najwalatif. u guys yang minat and sayang najwa boleh follow this blog okay.. support her :)



follow ye ^_^

Monday, November 14, 2011

contest blog simple but awesome

TEKAN SINI kalau nk join sekali. jom la join! :)

aty join sebab aty rase blog aty tersangatlah simple. tapi awesome ke ta tu aty tak tau la. :D hii
wish me luck sebab hadiah die pun best best tau ^_^

i'm fall in love with her

firstly aty nak cakap yg bukan senang aty nak adore seseorang artis tu. tapi dgn die ni aty follow dari awal lagi and lame2 jatuh hati dengan die. orang yang kutuk2 die tu memang la tak baik. eh korang yang kutuk die tu jealous dgn ke hape? hihi. ye semua orang buat mistake kan? if die buat live tu suare tak sedap ke ape. maybe die nervous. kn die baru lagi. lame2 okay la. ala korang nak perform kat dlm class pon nervous kn. ape tah lagi depan beribu ribu org kn. so ust think positive la. jgn la judge orang kutuk orang sesuke hati. kat twitter hari ni si die tweet yg die sedih and die sampai cakap cmni kat twitter :


 "And hope evrything will go smoothly but yea, i'm just a kampung girl who try to live out my dreams. Is that wrong?" 

hey everyone.! kampung girl or not. die berbakat and die boleh pergi jauh. so stop la kutuk kutuk die tu k. just chill and support la carrier die. kan kite same same melayu :) 

i am also from batu pahat. so aty pun kampung girl kn. so its okay. semua orang same di sisi Allah s.w.t hanye amalan baik dan buruk yang membezakan antara kite :')

NAJWALATIF! be strong my dear 








die ade senyuman yg manis okay. suke tgk najwa senyum.
and lagu CARTA HATI najwa memang best! suke suke^_^

LOVE YOU!

hihi. satin shawl aty mcm same kaler je mcm najwa. hihik
aww. *malu!



Saturday, November 12, 2011

12 november :)

HAPPY BIRTHDAY TO ME
HAPPY BIRTHDAY TO ME
HAPPY BIRTHDAY TO ME
HAPPY BIRTHDAY TO MEEEEEEEEEEEEEEE :)

Yehhhaa. hari ni hari lahir aty. nothing special. walaupun takde celebration, takde hadiah smue. tapi aty tetap bersyukur kerana Allah masih lagi memberi aty peluang untuk hidup.. kesihatan yang sempurna dan hidup yang harmoni.. aminn. :)

thank to all friend yang wish.. aty sentiasa senyum and senang hati untuk reply korang semua punye post.! i'm very appreciate!!!  korang semua the best okay and thank you ingat birthday aty even korang ingat sbb npak kat fb tu kan. hii. takpe :)

hari ni tade masak ape2. tak celebrate ke mane2. tapi hanye ade satu kek yang sempurna walaupun bukan secret recipe or baskin robbins. tapi sedapp.. sumpah sdap kek ni. hanye kami bertiga kat rumah. aty,mak and ayah. so mak la yg tlg snap2 walaupun mak tak pernah sentuh dslr aty before ni. haha tapi terpakse sbb da tade org lain...


ha. tengok tu tengok tu! ade byk M&M. 
M for what?
mestilah M for Mariam. ^_^


hee. org birthday2 msti pakai sweet2 kn. tapi aty tetap dgn baju leopard! :)


errr. buruknye muke picto yg kanan tu... tapi rasenye sume buruk.! haha


errr. kenapa potong atas tu aty? siap ade mangkuk tu. haha. ntah! aty pon tatau knp. :D



mak kate die suke gambar ni sebab ape aty tatau. haha. maybe sbb muke bajet berlagak macam sorang2 je yg pernah mkn kek! HAHA. peace >.<

okay dah. tggl bape jam je lagi tamatlah riwayat aty sebagai BIRTHDAY GIRL.. 
i'm sweet 19 now! err. sweet lagi ke? haha. takpe.






happy birthday to me


today is my super duper day. thats all! THANK YOU :)
i love you lah semua kawan2. tggu entry berikutnya ya ^_^

Friday, November 11, 2011

"Segmen Hujung Minggu | Mari Bedudun"

meh join sini meh! genkcorner ^_^

negeri asal aty JOHOR.. yeah.! i'm proud to be johorian. :)
sayang johor sbb lahir kat kota tinggi johor.. and berpindah ke batu pahat, johor and now menetap di sini :)
JOHOR? best okay. sape org johor sini? yg bukan orang johor jom dtg sini.
macam macam ada ^_^

11.11.11

nothing to say about today.! sebab ramai sangat dah comment pasal date ni kan.. so korang semua boleh comment sendiri kan. :) tarikh ni sangat nik. and kita takkan pernah jumpe lagi sampai bile2. tapi ade jugak yang cakap hari ni hari yang tak baik. ha. ape2 la. yg penting tarikh die cntik.. tu je nak cakap. hii. ok BYE :)

Thursday, November 10, 2011

sejuta harapan dan impian



tiada kate yang dapat diungkapkan selain segunung harapan ingin menjejakkan kaki di sini.
YA ALLAH.. berilah aq rezeki dan peluang untuk ke tanah suci mekah... :(

Wednesday, November 9, 2011

BBQ aidiladha

hari ni still lagi hari raya kn? hii. okay raya haji kali ni family tak buat korban. tapi ayah buat akikah. untuk sape? ha untuk saya la! hii. akikah kali ke 2. ayah kate boleh. n lagi satu sbb aty tak mkn kambing! so okay la kalau akikah untuk aty kan :) okay. kami semua wat BBQ malam raya,, so mlm ahd tu la. siap smue skali lebih kurg dlm kol 12 la. n aty siap cuci pinggan smue around 3a.m. sorang2! sedih.. semua dh msuk tido. hmm.adat la kan tuan rumah kerja lebih sikit. then tdo kejap.. kol 3.30 ayh kejut bangun g qiam. seronok tau. byk pahala ayah kate. tapi Ya Allah mengantuk yg amat Allah je yg tau. dgn selsema nye.. qiam mlm tu kurg selesa la. tapi berjaya juga selesaikan.. :) ha. balek rumah after subuh.. pastu hari raya yg sebenar. ahad tu.. aty terbantai tido sampai kol 10.! ayah mak tak kejut sbb dorang tau aty penat! bgn2 aty tanye ayah dh g solat sunat hari raya ke blum.. then dorang smue gelak.. -.- ( hm. aty aty.. pagi2 raya dah wat org gelak kn kau! ) terus mcm takde smgt sbb pagi tak dpt tg dorg meriah  g semayang raya :( then aty mndi n pakai bju tshirt je. hii. yela. kn smgt dah hilang. haha.. ape pun raya kali ni best tapi penat!. hehe

okay dah. jom la tgk gmbar :)



^air kelapa.  nyum nyum!

na dijadikan cerita. hari sbtu before raya tu aty puase.. ayah suruh.. hihi. mule bile ayah suruh tu aty ngan abg aty yg 3rd tu dh mcm taknak sbb pikir sbtu byk kerja. nk buat itu la ini la. :( tapi ayah suruh kn. so puase la jugak. tapi kitorang nye ngade2 asyik mintak ngan ayah nk buke je .haha. mcm budak kecik kn.plus ngan abg aty yg 2nd pulak tak puase. pastu saje je makn minum dpn aty biar aty nk buke.! huh! yg aty pulak nk buka puase tu la ini la. ha tgk tu smpai mintak ayah crikn kelapa sbb nk minum aer kelapa. ayah terus buatkn tau. hii :D tapi yg penting aty puase ikhlass. hehe



ha ni rupa budak bajet2 rajin. padahal malas bru dok kejap dh mengeluh. 
dah la tak pandai kawal bara arang.. ha tgk tu dah jadi api.haha. ayah ape lagi.. gelak kn la aty kan. -.-


ha tu sebelum and selepas. tu kambing. aty tak makan.!-.-
actually mlm tu ade kambing ayam smue. tapi aty just makan udang and pisang bakar je. hii



si kecik ni pun join bakar BBQ tapi kejap je sbb tak tahan mate kena asap. hii. same la kite ^_^


and yg penting PISANG BAKAR ni ha. sedap rupenye! try la.. :)



ha tu je la serba sedikit yang aty nak cite ape yg berlaku mase hari raya haji :)


Tuesday, November 8, 2011

" Segmen : aku adalah blogger "

hye ! hari ni aty join segmen yg adikk NABILA :) ni buat. die invite aty. so rase teruja nk join. hii :)
n buat aty lagi excited date tutup segmen ni 12.11.2011
thats my birthday. ^_^ thx nabila sbb pilih date tu. haha.

Sunday, November 6, 2011

SALAM AIDILADHA :)

hey. good morning semua. aty belom tido ni. baru je lepas siap kemas semua. tadi buat BBQ kambing,ayam,udang and pisang. haha. okay. gambar akn di upload kmmudian ye :) today is hari raya aidiladha. aty seronok sbb dapat dengar TAKBIR yang sangat meyentuh jiwan dan raga . :( suke dgr takbir. hati tenang! hm. okay2. aty just nk ucapkan :

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA kepada seluruh muslimin dan muslimat di seluruh muka bumi ALLAH s.w.t :) 


Saturday, November 5, 2011

aty menang? erkk -.-

hye. good night semua awan kawan. tadi actually after tgk anugerah skrin aty nak tido tau. tapi tak jadi sbb tgk senario. haha. then rase nk tido lagi tapi rase nk on blog pulak! then guess what? aty ter tgk new post from manje! macam terkejut! eh asal ade gambar aty? eh knp ader vector illustration tu? eh? hii. then ape lagi! trus click n tgk lerrr. aty menang la.! :) THANK YOU MANJE! hari tu  join segmen ni suke suke je :) sbb mcm mnarik tapi tak rase pon mng sbb ramai yg send pic comel2.. okay. ni yg aty post tok segman manje tu.! :)


thank you MANJE :)..


ni ha daripada manje :

:)

Friday, November 4, 2011

jangan tanye. bace je. :D

okay. hello. salam jumaat untu kamu kamu semua.. :) lambat sikit dah malam bru wish. siang busy sikit la.! macam2 buat tadi. hii. al maklumlah.. nak rayee kn.. :D aty raye haji tahun ni dekat rumah je. abg2 semua balik. sepupu sepapat pun ade la jugak yang balik. tapi takde la ramai sangat.

this year activity kami BBQ kambing :) hii. sape nk? meh dtg umah. tapi kne tolong bru boleh makan. haha :)


eh dah jauh merepek ni. actually aty nak cite pasal result. okay. mengecewakan.! tapi aty lulus semua and takde repeat. tu pun bersyukur kot. sebab kawan byk gak ade dgr2 yg kene repeat paper account! okay. mmg aty akui kami semua tak blh nk bwk account! knp la msti ade subject tu. kesian dorang! sbb account, result menurun. ramai kawan aty result mnurun. tapi semua jgn la down okay! sebaliknye bersyukur! ape yg penting semua tu usehe korang sendiri kan.! ape ade hal! korang jujur kot! jangan jadi la korang bangge dgn result tapi sebaliknye mniru and mcm2 yg sewaktu dgn nye! ape yg pntg usehe! bersyukurlah.! ye. ade byk sem lagi. korng boleh buat yang terbaik lagi. yg DL tu congrate lah ye. :) maintain kan smpai habes dip weyh! dpt pangkat tggi! hii :)


*walaupun sedih dgn result sendiri tapi bersyukur sbb Allah memudahkan lagi jln aty sebab takde yg repeat. THANK YOU ALLAH"

ape pon CONGRATE untuk semua skali student UiTM. korang dah buat yang terbaik kn. :)


peace ^_^

Thursday, November 3, 2011

Pencarian Blog Follower Bawah 500


ha. kali ni pulak pencarian blog follower bawah 500. huaaa. rase sedih sbb follower bwh 500 even blog dh ade since 2009 lagi. hii. tapi takpe. ni pun sbb aty penah lame private kn blog kn. so now mase untuk berkawan and kenal lebih ramai lagi kawan di blog! so untuk mngaku yg follower bwh 500 so aty join lerr :) 

sape nk join boleh click sini genkcorner:)

Segmen Vector Illustrations Bersama Manja


okay tadi aty blogwalking and terjumpe ni. saje join sebab menarik perhatian and adikk mane ni comel :) tengok mate hidung mulut die! aww. comel kn ^_^ okay. sys join ni ye. :)


okay korang pun boleh join. tarikh tutup esok 4/11/2011 jm 10 malam. :) nk join, tekan sini ye. SEGMEN MAJE


ni ori tau manje. no edit! hihi. :)
pic ni berharge sbb ade something happened disebalik hari ni. 

hari raya yang bakal menjelang! :D



assalamualaikum semua. okay aty malas dah la nk cite pasal result ke ape ke kn. now baik kite bersuke ria nk sambut hari raya. sepatutnye hari raya haji ni la kite kne smbut lebih drpd hari raya puase tau. kirenye hari raya aidiladha ni jugak antare sambutan besar jugak la sama seperti hari raya aidilfitri. raya aidiladha pun ade jugak takbir! tapi aty tgk org2 takde pun wat persiapan kn. ade pulak mcm yg tak amek tau langsung pasal hari raya korban ni. 


amboi. banyak nye name raye ni. haha. HARI RAYA AIDILADHA,, HARI RAYA HAJI,,HARI RAYA KORBAN tu hari yang same lerr. hihi ^_^


okay. just nk bagi tau sikit info pasal hari raya aidiladha ni.


Hari Raya Korban jatuh pada hari kesepuluh pada bulan Zulhijjah, bulan terakhir pada kalender Hijrah Islam. 10 Zulhijjah merupakan tarikh penting dalam sejarah Islam di mana Nabi Adam dan isterinya Hawa dikeluarkan dari syurga dan diturunkan ke bumi sebelum berjumpa di padang Arafah, di luar bandar Mekah.Pada hari raya, orang Islam disunatkan mengenakan pakaian yang paling cantik, paling bersih, dan juga mengenakan wangi-wangian. Pada pagi hari raya korban, umat Islam akan mengerjakan sembahyang sunat Hari Raya sebanyak 2 rakaat akan diadakan pada sebelah pagi, biasanya agak awal sedikit Hari Raya Aidil Fitri.Selain itu, salah satu keistimewaan Aidiladha dan Hari Tasyrik ialah ibadat korban. Ibadat korban ini hanya boleh dilakukan dalam empat hari iaitu bermula waktu selepas khatib menyampaikan khutbah Aidiladha sehingga sebelum tenggelam matahari pada hari ke-13 Zulhijah.


ha.! tapi aty percaya ade yg buat tak tau and takde pun pakai cantik and wangi2 tu kan.! ha.. sunat tu weyh sunat! dapat pahala tau.! so lebih baik la korang anggap hari raya ni penting k. jangan wat tatau je. takpela if family korang takde yg wat korban pun. its okayy :) itu bgi yg mampu je.. 


SALAM AIDILADHA yang bakal menjelang ikhlas dari ATY MARIAM and FAMILY :)

Wednesday, November 2, 2011

debaran semakin terasa



good morning semua. okay hari ni aty update blog pagi2 ni. after breakfast.. hii :) tadi pagi2 ty ckp dgn mak biar aty kuar g beli roti canai. actually kn aty nk tgk dak2 p sekolah. yela. lame dah tak lalui zaman sekolah kan. tadi aty breakfast roti canai 2keping with air kotak krisantimum :) then lepas makan makan boleh pulak teringat result yang bakal kuar 4nov ni? plus mak pulak tube2 tnye result tak kuar lagi ke? haiyaaa..aty bukan risau ape.. aty risau subject account tu je. serious risau sebab aty memg serious tak okay sgt ngan subject tu. bile aty tanye lecturer mcm mne result semue.. die kate just chill and enjoy ur holiday.. ergghhh. siap wat smile smile lagi tuuu. huaa. tatau ke aty risau? :(



STRESS mcm ni sampai! haha


another 2days okay. pray for me bloggerss ye. harap2 result aty sem ni okay la. n for sure tak sabar nk naik sem seterusnya :)


okay actually aty tak tidur malam tadi. hii. peacee! tapi pagi ni segar je ^_^


aty doakan semua kawan kawan student UiTM yang sedang mnunggu result tu pun sabar lah ye menunggu result tu. hii. chill! enjoy ur holiday beloved friend :)

Tuesday, November 1, 2011

november

1.11.2011 dah pun berakhir. tarikh yg deorang bangge2 kn. sebab date tu cantik kot! :) actually aty suke sgt bulan november. suke sgt. sbb bulan ni byk membawa makne dlm hidup aty ^_^  tapi tahun ni punye bulan 11 aty tak rase sehappy yg selalu.  this year rase mcm nothing! :/ 


byk perkara yang akan terjadi november ni. :


1) penantian result penempatan kolej! err. harap2 dpt. please la tanak dok luar! hm
2) result final exam last sem! ooo mmm gg! sgt sgt la risauu okay
3) hari raya aidil adha. okay tak sabar sbb family ramai berkumpul :) rindu smue
4) my birthday ^_^
5)bestfriend birtday
5) naik sem smula and balik melaka! yeayyyyy :)


byk lagi klau nk di listkn. tapi ni smue pling important! :)




whatever! i just want to say HELLO to NOVEMBER! :) please be nice to me ha!


ouh okay. date yg cantik ini juga 1.11.2011 ialah birthday my cousin, FY.! so happy birthday girl! :) sweet 20. hihi. may Allah bless you and berjaya dunia akhirat.. amin. n aty doakn along bukak butik yg awesome! nnti sng nk dpt sponsor baju pengantin ^_^


jealous sbb date birthday die cantik!
:)