Wednesday, June 30, 2010

YA ALLAH


Ya Allah,jika aku jatuh cinta,cintakanlah aq pada seseorang,yg melabuhkan cintanya padamu,agar bertambah kekuatanku utk menyintaimu,Ya Muhaimin, jika aq ialah hati,izinkanlah aq menyentuh hati seseorang yg hatinya tertaut padamu agar tidakterjatuh aq dalam jurang cinta nafsu. Ya Rabbana,jika aku jatuh hati,jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatimu. Ya Rabbul Izzati,jika aq rendu,rendukanlah aq pade seseorang yang merindui syahid di jalanmu. Ya Allah, jika aq menikmati cinta kekasihmu,jgnlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirmu. Ya Allah,jika aq jatuh hati pada kekasihmu,jgn biarkn aq terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kpdmu. Ya Allah,jika kau halalkan aq merindui kekasihmu. jgn  biarkan aq melampaui batas sehingga melepaskan aq pada cinta hakiki dan rendu abadi hanye kepadamu

"semoga same2 berjaye didunia dan diakhirat 
berjaya dlm mgharungi segala dugaan&cabaran
yg sememangnya menguji kekuatan iman 
kerana tapak iman itulah yg menemukan
CINTA yg selama ini tlh hilang"

Tuesday, June 29, 2010

bad day

okay. sape yg follow bace blog aq mesty selalu terbaca update aq pasal lately aq selalu berhadapan dgn accident kan:( yes! akhirnya. hary ni turn aq. mungkin ALLAH dah tunjuk aq petanda, cume aq je tak perasan. naseb baek semua nye tak melibatkan ape2 yg cedera. tpi sebab byk accident yg aq tgk sebelom ni, ni yg buat hati aq tak sedap. sampai sekarang, jantung aq laju, tangan menggigil. tak tau kenapa sampai sekarang aq tak boleh terima. even bukan salah aq tpi aq cam rase kenapa aq tak hati2 walaupun aq dah dpt petanda. :'( aq tak sangke bnde ni boleh terjadi hary ni. maybe pade org laen, sikit je tu. memg la. pecah2 je kan. kemek sane kemek sini. kuar gas smue tu. sikit je? tak payah risau? fine! korang tak rase ape yg aq rase.!! TUHAN je yg tau perasaan aq ni mcm mne. aq lagy tension, sebab kat ruma ni aq pendam je. tak cite kat sape2. kalau cite kat mak confirm dye risaw kan. so, aq diam je la. tu yg aq jadi tak tentu arah sampai sekarang ni. :'(
 :'(

Monday, June 28, 2010

lambat update blog:D

okay. hary ni tak sempat nak tulis blog. ni semua gara gara sebab dapat dapat letter dri tmpat yg aq nak kursus tu.boleh pulak dye tangguh ke 19 july.then, tamat 2 dec. weyh, cam ne aq nak register poly?? :'( so, aq pon call la office dye kan. dye kate, okay dye bagy balek awal, 27 nov. wah bagos sgt la kan. 27 balek uma, 28 nak g register dah. memang full gila jadual aq. tak de mase kot nak enjoy2 dah! kene focus terus.hmm. sampai aq tak boleh pikir dah ape2 barg2 nak bawak g study. yela, bile agy aq nak beli kan. lepas ni dah full. cuty raye pon 5 hary before raye and raye ke3 kene balek bangi dah. urghh! kusut! kusut
 haha. dye punye rajen,MAISARA ni,
siap list kan lagy brg yg aq kene bwk g ostel
dye post kat blog die. siap kaler kaler lagy. I LOIKE:)
THANK babe, supa aq takley nk pikir dah doe,
naseb baek kaw tlg list kan.
hee. aq dah take note dah semue tu:) ily lah.

okay. ni pulak si nazaratul ni. aq nga syok2 tgk  tv, dpt msj dari
dye,wah! mimi send pic dye. ni la pic yg dye send kat aq. 
aq punye excited dpt pic dye bertudug ni:)
mimi cakap dgn aq yg dye nak bertudung.
study ni memg dye nak bertudung!
and dye cakap tak sabar gila nak berupe begini study nanty:)
i'm proud with you la mimi.
aq yg gila excited doe kaw nak berubah.
aq harap kaw dpt teruskan taw.
cun siaa kaw pakai tudg! 
macam amoy sesat.hee. PRETTY MIMI LOMA:)
ilove you mimi. take care yunq kat PERAK.
i'm gonna miss you my BUSINESS PARTNER:'(

Sunday, June 27, 2010

cerita 27

merujuk perkara di atas,! aq banyak sangat tido hary ni. ntah! sebab tak de mende nak buat kot. mule2, inngat petg nak kuar la. sebab konon nye ley meet mimi. tapi hampeh! mimi tak jadi g bp. hmm. takpe la. pagy2, aq bangun la cam biase tolong my mum masak bekpez kan. then, aq on lappy ni, saje je on9 sampai la ter tido, sedar kol 10, kucing aq dah selit kat kaki, sedap je tengok sdie tido an, then, aq pon sambung la tido lagy sampai kol 11 bangun. kalau tak tido, tataw nak buat ape dah. semua kerje2 ruah dah settle. mak pon tak bebel kan, ye la, sebab semua kerja dah settle:) hmm pastu tghri, tgk la tv kejap, tgk MELODI! haha. dah berabad tak tgk melodi ni:P macam2 masalah artis2 skarang ni kan. dah kawen nak pisah! takde boyfriend nak rampas org punye! haih! macam macam ( okay, dah cukup melalut) then, ptg sambg tido lagy. then, dalam kol 5 lebeh gitu la, fone ni  memekak je. skali aq reject, then, dye call lagy, dah la no tak kenal, maybe ade hal la kan. rupenye FAD:) member lame tuh. haha. dah lame tak contact dgn dye, yela, study dye tak ley bwk fone, ni pon, ade la member dye yg selamat simpan fone, dye pon cite la kan life org2 yg bakal jadi tentera ni. wah! mngeluh je.HAHA. padan muke kaw doe:) ala, sabar je la. da la dapat elaun an, pastu, kuar confirm dapat kerja. ape yg kaw nak agy kan. so, sabar je la:) urm, ptg bosan! so, g la kuar jalan2 ngan scooter tu, saje amek angen! ha! amek kaw, jumpe lagy satu accident! depan mate lagy. member aq doeh! dey bwk kete, sondol moto org! salah aq ke? sbab mase tu, berselisih, dye hon aq, then! pang! amek kaw, langgar bontot motor org! gila kan! aq ni dah gelabah semacam. serba salah pon ade gak then, aq patah balek la, tgk keadaan dye macam nme. naseb baek kete dye yg rosak. moto budak tu, okay je, naseb baek dak tu tak byk bunyi, dah minta maaf semua, bla la. member aq ni aq tgk dye rilex je. terus ajak aq bual. aq pulak yg dedor lebeh! haha. lame kot kat tepi jln tu, dekat satu jam. kenapa la, around 2week ni dah 3 kali accident depan mate aq. ! YA ALLAH, kaw selamatkan lah aq dari segala kemalangan.. AMIN,, sampai umah kol 7.30. mak tanye pegy mane, aq ckp je jln2. malas nak cite, t dye yg risaw lebeh.hmm. okay, sekarang dah rase agak sunyi la kan, sebab member2 dah ramai tak de. semua dah sambung study, tapi takpe aty, sabar eh, july nak dekat dah. t mesty tak sunyi, :) hmm. yela, sebab at FB pon, aq raen chat dgn org yg aq kenal je. kalau tak kenal  malas sikit la :) hmm.tapi sumpah BOSAN sangat dah kat uma ni.

*cepat la sikit mase berlalu. na keluar. nak ade kawan. dah macam ape kat umah ni. bosan! hmm. 

GILAA BOSAN!

Saturday, June 26, 2010

tag from sys fiza :)

tadi bukak blog sys fiza. then dye ade tag ni, name aq ade, tapi kalau ATY tu bukan aq buat malu je. weee~ hee:) takpe la. buat je. malu tutup muke :D thank sys:)
1) apa yang bermain di fikiran anda sekarang ini??
haih! woot woot! betul ke ni TAG tok aq?. HAHA

2) apa nama samaran anda??
ATY.MARIAM.CIK ATY.LOLA

3) berikan tiga (3) orang yang anda sayang??
family
bestie
my little cat(sebab takde BF)

4) panggilan untuk si dia??
sape doe si die tu? mane ade.!

5) hadiah yang diimpikan daripada seseorang yang istimewa??
nak kasih sayang boleh?

6) blog manakah yang anda suka lawati??
banyak wow! semua lah!
yg baru update kat dashbord aq tu, memg confirm aq bukak:)

7) tag kan kepada 15 orang rakan blogger anda??
rakan blog semua ramai tak de,dah busy.HAHA.
SO, untuk semua yg follow ATY la yer:)

rahasia wanita

 copy dary kak fiza! sys, aty rase semua ni pon kene dengan aty. so, sorry yer aty copy:)

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya seorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah. ..

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa

tipu la kalau takde kat korang yg bernama WANITA:)

Friday, June 25, 2010

sepetang bersama

yeah! feera.aty.hany. kami ber 3 bosan kot. sebab tu la chat same same. haha aq saje je chat ngan hany! sebab dye kan nak g uitm dah esok, so, tnye la da siap pack ke blom smue tu kan, dye kate sudah! good yunq:) and dye kate dye takot kal katekl single.haha. TAKOT HANTU babe! bace selawat byk2 suda. tpi dye pon nak berkawan kot:) ala, chill la. tade pape punye tu.k then, tbe2 ade org laen viewer webcam aq. rupe2nye feera sayang:) hee. then, ape lagy, kitaurg kalau dah berjumpe, gini la jadinye:P
aq punye webcam agak geap sbab kat luar mendung la..malas nk bukak lampu!:P
muke aq gila teruk an.!haha. 
ni la jadinye kalau dah menggila

feera! : wah! kaw sudah angau eh good to the luck babe:) i <3 jay.HAHA. ILY
hany: awak take care taw kat sane. jgn nakal2. jgn takot2. ehe imy sygg:) ILY

then, sambung berwebcam ngan nadia a.k.a si koya pulak.:) ILY koya. gedik aw dye ni.haha. ngengade je. esok nak gerak dah kan:) take care. gonna miss you. tapi takpe.tak jauh pon kan.;p weyh hany! dye ni same uitm ngan kaw. :)



hujan ribut sejuk

 muke apabila dilanda kedinginan:D

ape tu? aq pon ta faham ngan topic tu. maybe sebab sejuk gila kot. tu je yg aq tau skang ni.:) ade area tempat aq dah banjir. ade jugak yg paras lutut. ade yg cakap masalah perparitan.hee. ntah la. yg penting area rumah aq okay jer:) urm, pagy tadi dapat call from INFRA. tempat yg aq kursus tourism tu. dye kate tunda. t ape2 hal dye gtaw tarikh nye! haih! mesty lame lagy kan. dye kate maybe belas2 hb la. lame agy kot tu, aq kene dok uma agy. and maybe habes awal dec! weyh! serabutkan otak aq je. 28 aq nak daftar poly la.! macm mne ni, kalu aq stop pon, mybe dye bgy 2 hary be4 g poly, gila lah. ingt tangan aq ni ade 4 ke nak terkejar kejar cam tu? grr.
ha! then, si didy ni call aq. wah! kaw bangge la eh da abes oriented! haha. pastu ewah! sedap je an kaw nye niat tu! amat bagos, konon nye kaw nak buli aq eh? ehe. sorry okay. aq tanak la tgur dak market.(die sendiri yg mengaku. HARAP MAKLUM!haha) kaw an konon konon nye dah market doe kat poly tu.HAHA. so aq ni sape an, tak layak nak kawan ngan senior 6 bulan ni.hehe.urm, kaw cakp doyoq masuk hospital eh? tipu kan kaw. aq call dye lepas tu, elok e dye berdekah ngan eny.:D yeay hary ni doyoq balek! aq pakse soh dye dtg uma aq esok.:P kaw jangan ingat kaw ley buat macam2 kat aq la bro time aq masuk nanty. aw ingat aq tak ley balas? haha. macam2 aq boleh buat kat sane.aq ley bgy tau kat kawan2,, yg kaw tu sgt market okay! ape2 pon, good luck la yer.:) c yar BUDAK MARKET:)

tido lena sangat kot. thats y la sampai mimpi yang bukan bukan malam tadi.HEHE. leh pulak mimpi my 1st bro ni dah kawen!weeding die sangat best.tapi dalam mimpi tu la haih! ni mesty sebab aq dah tak sabar nak ade akaq and boleh selalu panggil akaq! dah 18 taon idop takde akaq:D hmm. mane la tau mimpi tu satu petanda baek:)


hey hey! cik misaki baru lepas call. wahaa! babe, GOOD LUCK doe nak berlakon tu.haha. best je dengar cite u kat unisel tuh. IMY gilaa. penat eh? takpelaa.belom biase kan. t lame lame dah okay la tu. member pon dah ramai kan. tak sabar kot nak tgk pic2 u kat sane. cite macam gempak!HAHA. :)  okay sygg.tc.muah!

 *okay, ni pulak tataw la nak cakap macam mane. aq ade buat salah ke kat korang? kalau ade, SITI MARIAM ingin meminta maaf dari hujung rambut hinggalah hujung kaki. harap dimaafkan. sebab ajal dan maut ditangan ALLAH s.w.t kan.hmm. sedangkan NABI ampunkan umat :'(

sincerely;
aty mariam

Thursday, June 24, 2010

mistake lagy mistake lagy

  ^
kereta malang
okay! tak tau la kenapa dengan aq hary ni. banyak gila buat mmistake mase driving class.maybe sebab tido pukol 5pagy kot.tak pon sebab tak sempat brek1st,, entah la. okay, 1st, mase nak gerak, handbrek tak turunkan! perh, malu tak  malu depan org ramai kan, okay, mistake ke2 belok cepat sangat, hampir langgar tembok jalan. mistake ketiga pulak, naek bukit, then, stop tak betul2 petak kuning tu.huh! ape lagy! kene turun balek la kan. okay,mistake paling besar and sangat memalukan! mase nak parking! ya ampun! pang! langgar TIANG parking okay! bukan satu tapi 4. bayangkan je la betapa malu nye aq. bukn sorang yg nampak. ramai wow! yg nga wait turn nye laen. yg tgh test, boleh pulak stop sbab nk tgk la tu sape yg bawak an. aq ingat boleh la na cover malu an. then, rupenye, aq kene keluar untuk betolkan balek tiang2 tu. dah la 4 weyh! ambik mase. ya ALLAH. panas gila muke aq mase tuh. panas sebab tahan malu:D pastu, naseb baek hari ni tak belajar kat jalan raye. kalu tak, entah ape pulak an mistake  aq1bile dah nk habes ni, rase cam tanak stop je. sbab aq dah dapat agak dah, confirm, semue orang menanty kedatangan aq.haha.yes! memang betol.! aq stop je, semue pandang dengan pandangan jenaka deurang! wah! aq rase aq sangat famous hary ni.haha. ape la aq ni.by sgt mengelamu. focus la aty!

*dah la. sedeh and malu nak cite lagy pasal kat atas tuh :D :'(

okay. dah balek2 ni, tension la kan konon.haha. lapar gila. balek terus pegy dapor, cari makanan! mak tak masak okay! huwaaaaa. apq lupe parent aq puase today. maggy je la jawabnye. sedeh dol! pastu sambil2 aq on9 ni, aq cite la mak aq. naseb baek dye cakapa. ala! rilex la. kan baru belajar.tapi aq tawu, dye gelak belakanh.HAHA. takpe

malang tak berbau hidup aq hary ni

Wednesday, June 23, 2010

ting tong! banyak cite

kenapa sekarang aq rase macam dah sorang sorang?hmm.okay. mestila sebab smue kawan2 dah gera pergy blaja kan. smue sbb fer future life deorang. but, i really miss you BELLA. babe! i tau u busy. tpi smlm when i'm cryin, takde sape nak teman. and naseb baek ade aten, so, ade yg bagy semangat:') thank babe. okay.

ni cite aq yg pertame:malam semalam aq ade mesej ngan nina. tu pon dah malam gila.maybe sebab busy oriented kan. then, dye cite la macam2. sebab kitaurg blaja tempat yg same kan.and tibe2 kitaurg boleh terbukak cerita yg spatotnye aq benci utk dengar. ape lagy kalu bukan dulunye org yg tikam aq dari DEPAN same study dgn aq, tempat yg same and dye jugak intake nov! weyh! kaw memg tak boleh tgk aq aman eh? entah ape pulak kaw nak buat kat aq lepas ni an! kaw jage la BF kaw tu elok2. kaw curang? haha. aq ley inform kat laki kaw uw. dye kan sygg kaw doe! kaw dah buat macam2 pon,,!, e'eh.dy maseh lagy nak kat kaw. kalu laki tu abgg aq an, memang tade hingin aq nak dye couple ngan kaw. lagy la akq ipar! jauh sekali. okay, dah terang2 kaw tikam aq dari depan, dah tau kaw salah an. bile aq dah takde depan mate  kaw, baru kaw nak mintak maaf la apelaa. aq tau kaw bengang,yela, dah buat salah mesty la malu kan. maybe kaw ingat lepas ni kaw tak jumpe aq dah. so, kaw takyah la sebok sebok nak tebalkan muke depan aq kan.HAHA. see, TUHAN tu maha adil la sayang oi. maybe dye nak tunjuk smethg kat kaw. or, takdir suruh aq berbaek ngan kaw?? hmm. yes! aq ni bukan senang nak benci org okay. and aq tak benci kaw tapi kecewa ngan kaw.sangat sangat kecewa! and NINA say: aty! aty tak payah la nak berbaek ngan dye tu. ape seyh pompuan macam tu. hmm. aq just cakap ngan nina, " na, tak baek taw cakap macam tu.. " tapi nina tetp ngan ape yg dye cakap tu. YA ALLAH, kaw kuat kan lah aq. hmm.bukan aq tanak terima dye same study ngan aq.aq bukan tanak maafkan dye and aq bukan tanak tgk muke dye, tpi aq ni laen, kalu dah syg some1, susa nk lupe. and aq tanak la, t aq tertengok muke dye and dendam aq dtg balek okay! and fer nina, eny and doyoq, aq nak korg support aq at sane okay.hmm..kalau boleh aq nak baek dgn semue orang.tak suke taw gado gadoh ni.

ni pulak cite kedua:okay. hari ni aq pegy uruskan surat perjanjian and dapat pengesahan and setem cukai. aq pon tak penah tau pasal bende ni okay.susah gila nak dapat duet kerajaan ni free kan. urusan dye, ma'ai. gila susah. macam aq nak terus keje or g overC je.okay.ape lagy an. aq ni suke bebas. so, aq gerak ngan my cute scooter la kan.hee. sorang2 jer. then, boleh pulak ujan kan. ape lagy. HOREEYYY! haha. maen ujan la weyh. then, aq terlupe yg dokumen tu smue, dah kene hujan okay! omg! ape lagy, emergency brek la.HAHA. aq stop kat tepi jln macam org panic gila, naseb baek tak kuyup kertas2 tu. aq masuk kan dlm sit. alhamdulillah selamat kertas tu.hee.aq pon meneruskan prjalanan utk pulang.ewahh!ayat aq.HAHA. okay, siyez! aq lupe nk pakai spek! and lupe nak pakai lens. so,ujan, pandangan aq kabur gila la kan. aq bwk scooter tu 40 je okay.sgt pelan sbb takot jadi ape2 kan jalan licin, jeng jeng jeng! suddenly,,depan mate aq, satu kete VIVA, terbabas ke tepi jalan and masuk satu parit!YA ALLAH! kaw telah mnyelamatkan nyawaku. naseb baek aq bwk pelan der. kalu tak, confirm, aq die heret skali masuk parit.and entah2 aq tak dpt dah update blog ni lagy.yela. mane kite tau.ajal maut kan ditagan TUHAN.hmm. aq ape lagy an, skali lagy aq meneunjukan kepakaran drift aq, BREK EMERGENCY la. ape lagi.HAHA.then, aq tolong la sikit2. naseb baek deurg senangg nak kuar dari kete tu, gila kan, aq sorg je yg kononye nak tlg, superHEROIN la konon. jantung aq laju macam kete F1. laju lagy kot!org smue tak pasan aw bnde ni. sbb kat dalam tu, mane la org nmpak. lagypon hujan.. and, aq tebalkan muke je, tahan satu kete tu, then, dye la yg tlg call call smue,pastu, ramai la yg datang. besela. nak tlg and mengepoh! ade urg say thankz kat aq weyh.hee.bangge jugak la dpt tlg.wee~ then,, aq pon balek uma, aq tak cite kat parent pon.hmm.sbab aq taknak deurg g sane mngepoh! HAHA. bukan la. aq takot pasni dye ta kasi kuar ptg2:P

and cite ketiga: haha., si feera ni ha. dah menggedik dgn sorang lelaki yg bernamakan pompuan. hee. ptg tdi, dye soh aq on ym, sbab nak ytunjuk muke happy dye tu.hee. ye la kan, before ni asal wc ngan aq je nanges.hmm. aq pon happy weyh kaw dah gelak2. and pade aq an yunq, kaw kenal lal dye lame2 kenal hati budi dye dulu.jgn kaw mnyesal kelak! okay. ILY and GUDLUCK:)

* mood aq bercampur baur skang ni. 
ade happy+geram+marah+sad! haha

Tuesday, June 22, 2010

VAIO

i heart THIS lappy<3

okay! i need it fer my future study. yes! memg now ade lappy, tpi dekat ruma ni PC dah rosak kan. so, pade aq, baek lappy skarang ni tinggal kat rumah jer. mane la tau ma nak gune ke kan:) lagypon, lappy skarang ni, gune duet ayah kan so, aq akan dapatkan jugak lappy ni. tpi yg pentng nak gune duet sendiri tau! insyaallah:) maybe aq akan usehe mendapatkan duet tok beli lappy ni dalam mase 4 bulan before g study ni.:)

TAG dari siti zue zyka

1) Apa yang anda akan buat bila anda dapat tahu member anda tikam belakang anda?
kalau dapat tikam balek mesty best kan. tapi ape kan daye.kita org islam. berdosa kan. so sabar je laa
 
2) 6 orang dihati anda?
ayah.mak.3bro and my little cat(mono)
dont wury. semue ade dalam ati ATY:)


3)Anda rasa anda comel?
nobody perfect! tapi ade org tu ckp aq comel.
(ape salahnye nak perasan skejap)

 4) Single ?
mestylaa

5)Blog yang anda suka?
banyak la.kalu on blog, sudah semestinye aq bukak semua blog kawan kawan taw:) 
kalu tak mane nak tau tag ni smue kan:)ehe.

6)Adakah bilik anda kemas setiap hari??
yup.aq suke kemas bilik.tpi, kalau nk gerak kemane mane dgn kelam kabut, wah! mase tu bilik memg tak blh bla. sebok sebok gak nak kelam kabut.:P

7)Lagu terakhir yang anda dengar?
derita merindu. (sebab baru lepas visit my own blog).:P

8)Last text mesej?
from bella_misaki
she said: atyyyy!

9)Last phone call?
answered call : emy gerfella<3
missed call : mum<3
dialled call : doyoqkeropy

10) Hari terakhir anda menangis?
25may(around 11pm) bella teman sampai lebam lebam:( ni smue sebab rent!

11) List 5 kaler favorite anda.
1.choc
2. white
3.pink
4.black
5.gold

12) Orang terakhir anda ber-YM?
dengan alia shafa'a :)

13)Game paling anda suka?
cake mania:)

14) Adakah anda peminat MCR?
tak tak!

15)Apa perasaan anda menjawab Tag ini?
mengambil mase kot.HAHA. sebab nak cek fon lagi.nak ingat lagy.

16)Anda rasa Tag ini best?
okayla.sebab boleh MENJOGINGKAN jari aq:)

17) Tag lagi kepada 10 orang.
sape sape yang visit blog aq. kali ni saye PEMURAH:D


*haha.40minit kot nak siapkan:P thankz zue SAYANG

Monday, June 21, 2010

medical check up:)

okay.pukol 6.30 baru aq tido.lepas sahur and solat subuh. konon nak pose la tu kan.haha. then, dlm kol 7.30 gitu la.jiran aq call, duye kate, kol 11 g hospital.wat medical check up. tpi tu dye pesan kat mak la kan. sebab aq tido. pastu, ma aq pon sampaikan laa. aq cakap, kol 10  mak kejut la eh. tpi nampak la 10 dye an. 10.45 baru aq bangun. punye la kelam kabut weyh. sbb dye pon ade keje kat hospital tu an. then,tbe2 nad msj soh on ym aq pon on la kan. mase tu nga wait je  jiran aq tuh. then, boleh pulak dye call ckp husband dye ade emergncy call dri toilet.HAHA. so, aq kene la mnunggu an buang mase je aq siap macam lipas kudung weyh. then, nk dekat kol 12 gak baru gerak kot.
L.O.V.E
ni la yg terjadi bile bosan menuggu:) 

mase dekat sane an.biase la ramai menunggu. so, aq lebeh suke mendengar lagu and suke buat bodoh.haha. mule2, kat situ memg bising.org berbual la. budak menangis la. org mengumpat la. and tibe2 jer,sunyi,aq rase aq ngah dperhatikan org je weyh. sebab aq ternyanyi kuat sikit kot.HAHA. upenye, deurg nga tengok sekumpulan tahanan lokap ngan polis2 smue la. deurg pon nak wat check up gak:) haha.aq pon konon la sebok2 nk tgk an:)lepas tu aq hanye berjalan jalan sebentar di care4 and hanye embeli PAPA ROTI.haha

 ~HIDAYA~
dye ni pompuan tapi ala ala tomboi.HAHA. ni anak jiran aq tuh:)

*err. ujian xray menunjukan yg aq sehat:) alhamdulillah:)

okay: zue sebok nak tau berat and tinggi aq an.haha

weight: 43! turun weyh:'(
height: 153 cm ( dah tinggi belom ni?haha)

pagi yang sepi pi pi

okay. aq dah tdo aound kol 9 tdi. tapi aq terbgn nk dekat kol 12. try2 tok tido, but still taley tido weyh.! ape agy aq nk buat kalu bukan on lappy aq ni an.bangun bangun, on la smue.then, on ym ade si minah iein ni. ape lagy. berwebcam la an.HAHA. punye la lame berchatin, sampai perut aq lapar gilaa. iein menjeleskan aq dgn megy dye. eleyh.ingat aq heran? aq pon ade roti.haha. even roti murah jer. tpi aq knyang gak!haha.
sambil tu, aq ber chattin dgn HANY jugak:)

 muke BERIE iein.agak agak la an:p

haha.untung kaw iein. sebab aq dapat snap pic kaw yg sangat bgge dengan megy kembang kaw tuh.haha. inagt aq hean? tgk roti aq tuh. lagi sedap weyh!:D okay takpe. esok aq soh ayah g beli megy.HOHO


*macam mane ni? mak aq soh pose sunat esok? beb! korg dah bace an blog puase aq tuh? gila lah kalu macam hary tu lagy. bile aq cakp ngan mak aq tanak.dye boleh cakap" eh, adi dgn ila MENTOR ni adeq badik eh??aduyyy,,mak  ni. cakp laen, dye ckp laen:"mumy! t bulan ramadhan je la eh aty pose :(
*takpe,agak tak tahan sgt, aq bukak je la periuk tuh. bukan pose ramadhan pun kan.HEHE

Sunday, June 20, 2010

tag dari aten23 pulak:)

aten:thank fer this TAG yaw:)
Full Name :
SITI MARIAM BINTI SARNIN

Birthdate :
12 november 1992

Current Status :
single but not available okay

What are your most fear ?
oh my GOD

Drowning and Burnt - which you more afraid of ?
mesty la 2 2. sbb 2 2 boleh buat i mati wow!

10 phone numbers you remember :
eh ngek! takan na gtaw. no no tu smue privacy okay!ty.:)

10 birthdates you remember :
-12november.HAHA
-9july
-5februari
-5januari
-7jun
-17 november
-21 november
-1november
-14november
-19jun
(okay fyi, birthday2 ni trus dtg serta merta kat pale otak aq.tak pikir pon. and finally,
tgkla.byk nov an.HAHA. sebab dorang same bulan dgn aq.tu yg lagy ingta weyh)


If you got a jackpot - a trip to Mauritius Island and you can only bring 3 people along , who will you choose ?
ni tok honeymoon boleh la.HAHA. mesty bwk  husband,cameraman and emandu pelancong.HAHA

You are on a dessert and you were fucking-thirsty . You then found a golden teapot . You rubbed it and a genie came out . He'll granted you anything you wish for but only one . What will it be ?
WALAWEYH! nak ape ekh?belom terpikir lagy:p

If you got a chance to swap into another family , whose family would you wanted to be in ?
aq bersyukur sangat dgn family yg skarang sebab aq sayang deurg.
takde deurg takde aq an:)
tpi, mse kecik2,aq penah nk merasa masuk family yg ade sibling pompuan weyh.
macam best je maen masak2 taw.HAHA

5 prime wishes you really wish to be granted :
-yes! mestilaa berjaye ouh
-boleh balas semue jasa my parent.sob sob
-nak kilang coklat! boleh tak?
-mudahkan lah dpt keje. sbb skng pluang dah sempit
-succes with my electronic kos. tpi at the sme time, kalu blh, nak bjaye gak in TOURISM course:)

You are an expecting mother . Will you run the test to check on your baby's sex ?
mesty mesty mesty!HAHA. mesty ta tido malam kalu dpt tau baby girl!!ohoi!:)

If you got the chance to change your current name now , what would it be ?
weyh! name aq tak cukup ayu ke skang?haha

Do you support mix-marriage ?
ehe. kalu rezeki ape salahnye:)

If you have the Time Traveller machine , what will you do ?
kilang kilang! bukan kilang tu aw.! tpi kilang COKLAT aq nk bina skang gak! nyum nyum

What's the time of your life ?
i donnow

Do you really have your aim in life ?
of kos la ade.:) macam2

Your next tags ?
soddot
feera
bobot
:)

okay.ni pulak tag dari feera syg:)





Copy award ni kat blog u allz
copy bnde ni kat blog kamu kamu yer. konon nye cam dapat award la yer:)

Buat ucapan u allz kpd pmberi award dan perasaan u allz
ehem ehem:) thankz kpd rakan yg mnyokong saye selame ni,memberi award ini, and teruskn sokongan anda.:)

1. Ape yang bermain di fikiran u allz sekarang
ape yg aq nak buat esok? ape yg **** tg buat?omg! asal dye? okay next,,

2. Apakah nama samaran u allz
aty,cik aty or mariam( macam ayu sikit)HOHO

3. Berikan 3 orang yang u allz sayang.
parent,abang,mono(kucin saye)haha. tpi nak sayang smue boleh? bestie!.. smue lahh:)

4. Panggilan untuk si dia.
weyh dodol!HAHA

5. Hadiah yang u allz impikan dari seseorang yang istimewa.
hadiah yg bernilai tu tak penting sangat.ti hati budi and kejujuran itulah hadiah yg sangat berharge yg aq impikan

6. Blog mana yang u allz suke visit.
walaweyh.! banyak doe. tpi kalau member2 rapat tu,kalau stiap kali kalu on blog, jgn risau la. memg aq visit blog deurg pnye. blog bella,aten,iein,feera,aish,hany,sodot,efun,bobot,ezzah nellysa(btl ke aq eja ni;p) and byk lagy laa. SAYA SUkE MEMBACA.:p

7. Tag kan kepada 15 orang rakan blogger u allz.
sape2 yg rase nk tag,tag la yer. aq suke bgi AWARD kat kwn2.

1.misaki
2.iein
3.aten
4.soddot
5.hany
6.bobot
7.aish 
8.zue
9.yun
10.syida
11.ezzah nellysa



okay dpt tag dari iein:)


okay.si iein soh buat bnd nih:p persoalan tentang handbag eh yunq?okay. aq sedia menjawab coz i adore handbag.!HAHA

1,2,3 start!

1. Gmbr beg yg korg selalu bawak. sertakan jenama, kegunaan dan riwayat beg tersebut
 haha.okay.ni la handbag aq. jenama??
haiya! ta payah la eh. biase2 jer. nak yg mahal? 
wait aq jadi kaye or dapat future husband kaya! ewah! HAHA
riwayat hidup die:maybe nak dekat 8 bulan kott:) syg gilaa dekt hndbag ni
kegunaan dye. wah! sgt byk okayy. dye jdi tmpat aq mnyumpbt barangan2 aq.HAHA




2.  Pandangan dekat beg tersebut

comel macam tuan dye.BHAHA. 
hmm. dye buat aq jatoh hati sbb tu aq beli.:p



3. Isi dalam beg

okay check it out!hmm.aderrrr,,
-purse
-phone
-blusher
-compact powder
-buku bank
-one drop perfume
( sbb snang kan. kecik je)
-conditioner
-necklace
-kadang2 ade camera
ntah.malas nak pikir ade ape agy.HAHA.
AND fyi, kalu g mane2,if brg2 yg aq beli tu,
selagi muat masuk beg, aq akn sumbat.HAHA


4. Tag kat sape 

1.bellamisaki
2.feerazafeera
3.qeelasoddot

:)
korang pon  buat yer

Saturday, June 19, 2010

HOHO

tadi tgh syok aq dengki2 kucin kesayangan aq si MONO tu, adq ade dgr suare jerit "CIK ATY" ouh, rupenye ank sdare aq. aduy. dtg trus peluk.rendu weyh!  die singgah sekejap jer sbb nk ke weeding kaenye.hm.takpe:)
 okay.bile deurg dah balek. aq kembali bosan and mule la terfikir nk buat something kan.HAHA so, sedie maklum aq suke dengki kucing aq sbab aq SAYANG die sgt:) so, aq pon ajak duie maen aer. means mandykn la weyh. sbb dye ni sgt tak suke mndy. soh mndy sbulan skali pon madah nanges je kalu mandikan. huhu.:)
 inilah hasilnye.aq mandikan dgn shampoo sunsilk weyh.bia bulu dye tu lembut! ewaah!

okay.bende yg paling happy an.pendrive(betul ke eja ni?haha) jumpe balek siak. sudah sekian lame kot hilang. then,jumpe la balek gambar2 member yg aq simpan2 tu kan. haih! naseb baek. and yg pling sedeh bile aq terjumpe pic arwah kawan yg aq sygg sgt. sumpah! sampi skrg, takde sape yg same prangai macam dye.hmm. 

okay.finally. SPECIAL TO NABILA MUSTAFFA

okay.finally pagi ni aq on9 and terus bukak blog BELLA. yes! aq tau. dye mesty da update blog before dye nak gerak kan. and tekaan aq betol. memg dye dah update blog. but topic dye agak la kan "TIME TO LEAVE". hmm. finally kan. punye la aq wait je. last2 da sampai jugak akhrnye. sokay la.mase tok u study dah sampai kan yuq. ok. dah takde suare u every nyte memekak kat dalam bilik i ni. dah tade muke u mnyemak kat lappy i every nyte.haih! renduuuuuuuuuuuuuuu:'( da la lame tak meet. okay takpe. bile i kat bangi, kite ley usehekan tok meet k. awak tc taw! study betol2. da la tukar kos ksygn kita.hee. awak just ex budak ELECTRIC. hehe.

 haha.sian dye kene itamkan rambut kan. takpe syg. lagy pretty okay:)

ape2 pon.GOOD LUCK fer ur study and welcome to unisel:)
ilove you nabila

*omg! 1 masssage received: yeah, it't from bella! babe! u mcm tau2 je i nga tulis pasal u ni.
takde ape. dye msj ckp da odw ke KL.hmm.aq and bella terus bermesetannnnnn.

Friday, June 18, 2010

18jun2010

okay. sedia maklum today is 18 kan. oaky.smalam genaplah umor GERFELLA 1tahun 2bulan. ouh! i really miss you girls.hmm. then,mule la aq nk teringat tarikh 18 ni an. tarikh yg spatotnye aq happy smbut declare.okay takpe!abaikan.hmm. okay. mlm ni aq rase sunyi sangat rumah ni.padahal hary2 macam ni kot. tpi mlm ni sebak gilaa. omg!knp dgn aq ni.(okay dah ternanges) mlm ni tak buat ape.just chattin and tumpang atas kegembiraan kawan kawan jer.takpe. mlm malam mask megy sbb terlampau lapar.so,megy tu jdi sedap sgt la :) then,sambung ym with aten and hany and on call with my school friend:)haha.
 ac2lly aq sndiri tataw ape yg aq tulis kat atas tuh.sorry.otak aq tgh srabut.haih!
KUSUT!

Thursday, June 17, 2010

cerita puase

hehe.sedia maklum merujuk perkara diatas,HAHA. aq tanak puase ac2lly. tpi mak ayah ajak kan.lagy pon tade buat ape. so,ikotkan je la. tpi gila lapar weyh. macam budak kecik dtg kat ma nak mintak buka.HAHA.da la dlm peti ais tu ade icecream.ade coklat! haih! menggugat IMAN betol! lapar yg teramat sgt!.tu la. rajen sgt pose sunat kan.tu yg tak biase tuh. hehe. satu hari aq jln bape langkah je weyh.byk baring je:D ayah ckp, " alahai aty, baru suruh pose sehari macam sebulan" grr. agak perli di situ ye. dlm kol 6 gitu, mak da start ke dapor la kan. nk masak tok buke pose. aq tak larat nak tlg. tpi dye faham aq dah kelaparan.HAHA. okay.bila jam menunjukan kol 7 je. kaki ni laju je mlgkah.HAHA. yela kan nk dekat buka dah. then,bunyi la azan. YA ALLAH. tuhan je yg tau betapa gumbira nye aq.:P minum ais rase agak nikmat laa.walaweyh.!haha(PADAHAL TEH O AIS JE)hee.ni la gara2 da lame tak pose sunat:D mak,lepas ni bulan ramadhan je aty pose eh.hee.:)