Sunday, October 30, 2011

BEN ASHAARI & LYSSA SECRET

first of all excited nk wat entry ni. haha.


Hari ni aty join segmen ni. selalu tak sempat. tengok2 je dah habes segmen ni. sedihhh! okay seperti biasa segmen Ben Ashaari tapi kali ni ben dan Lyssa bergabung. ^_^ aww. !hii


okay pada pendapat aty la kan. persamaan cik lysaa and ben ashaari ni ialah deorang ni awesome okay. otak mereka banyak idea and ade je idea nk di postkn. aty suke! hee. and ddeorang ni mesti bakal2 retiss (artis) retiss tu bak kate lisa. hihi :D


i love you both la! :)

semoga makin famous and teruskan dgn karya blog ye ^_^


okay. kawan kawan pun boleh join ye.. same2 lah mengeratkn silaturahim antare bloggerr. ececehh. hihi
Klik  SINI untuk join.

ex-tream blogger

morning morning semua.!
aty nk story kat u all yg aty join extream group ni. best sni. semua semua peramah! kan kan kan? hihi
ac2lly aty dah berblog since 2009. tapi see! follower tak ramai pong mcm korang n mcm CIK LYSA kite tu. hihi ^_^ die awesome+cute+gorjes.! hihi
okay dah cukup la puji cik lysa tu :) teheee

okay. now aty berjinak semula dgn blog. tatau knp lately ni rajin update blog. smpai seru kot. haha

whatever la yg penting kawan2 kat ex-tream blogger best! :)

lai lai! ramai ramai sape yg ade blog tu jom join new group comei ni meh! ^_^ baru ditubuhkn tapi dh ramai yg join :)

hii. gambar ni mcm tade motif je. -.-
tapi saje nk tunjuk sape yg bertuah aty tersnap gmbr die tuh. hihi

hello ex-tream blogger group!
hye new friend! nice to know you ^_^

i always beside you bestfriend :')

hey blogger.! morning. jam lappy aty menunjukan tepat pukul 3.00 pagi. i'm still awake. sebab ape? sbb aty lantak tidoq la pagi semalam. haha. okay pagi ni aty risau dgn my bestfriend. aty tau die tgh dalam kesusahan sekarang. aty faham perasaan die yg tak menentu skarang ni. n plus yg aty risau sgt tweet aty die tak reply. msj aty die tak reply. n yesterday BELLA (my bestfried) surh aty on ym n die luahkn smuenye. aty terkejut and aty rase geram sbb hati die terluka. n aty jugak rase terluka yg sama.tapi aty pelik dgn ending ym bella smlm. tak penah2 die bye mcm tu je then terus offline ym.! babe! u knp? i just nk u tau yg i always beside you. 


everything happens for a reason. aty nak bella tau n smue kwn2 aty tau yang semua masalah or dugaan or ape2 je yg buat korang rase hidup ni dah tak tentu arah.. smuenye ketentuan ilahi. yang maha esa. tu semua dugaan. ape yg patut kite buat cari jln penyelesaiannya. insyaallah. kalau kita sabar semuanya akn jadi okay


bella! i taknak u down terus. i ade je ni utk u! i nk u yg happy. nyanyi dgn i mlm2. skype smpai pagi. mane you? i nak u senyum untuk i biar bagi hati i ni tak risaukn u!


hei adik manis! senyum pleaseee :')

i miss all about you! 



to all bloggers.! hey. mesti korang pun ade bestfriend kn. and mesti korang pun rase sedih same2 n happy same2 dgn bestfriend. so aty nak korang hargai semua kwn yg korang ade. kawanlah segalanya. susah senang semua dgn kawan. pahit manis suka duka semua lah! thats why i love my friend damnnn much! and kawan always sanggup buat ape saje demi kite. syg sbg kawan ni satu perkara and saat yang sangat berharga :')

I LOVEYOU ! untuk semua kawan2 aty 

with love:
salju mariam


Saturday, October 29, 2011

saya anak malaysia..wirawati negara :)

hey semua. selamat hari sabtu ^_^ hii. okay. hari ni terperap je dalam rumah. as usual lah asl petang je hujan kn. takpe. seju sikit rumah ni :) tapi memang musim hujan pon kn. musim tak stabil skarang ni. so standby la mne2 tmpat yg slalu banjir tu ye.. ok melalut


ac2lly aty nak cerita pasal aty g reunion plkn 14october hari tu. (eh padahal dh update ritu) takpe. ni barulah smangat SATU MALAYSIA. haha.. ni pun tbe2 rase nk update sbb baru je lepas tgk rakaman tu kat tv1 tdi. hii. sedih.! cari muka sendiri. tak jumpeee dlm tb. foinneeee! -.- tau la aty bukan retisss.


saje nak cakap yg aty anak malaysia tau. ulang suara. anak malaysia. :) 



okay gedik kn asyik nk tunjuk je. -.-
tapi just nak bgi tau for those yg baru dapat panggilan plkn n tak pergi lagi tu.. 
jangan la cakap tak best la ape la. mnyampah la. korang pergi dulu rase sendiri best ke tak best k.
its just a wonderfull and ohsemm experience okay.

(padahal dulu aty pun menyampah dpt plkn. haha)

Friday, October 28, 2011

sikat





Asslamualaikum bloggers semua. SALAM JUMAAT ye. moga moga hari ni lebih diberkati oleh ALLAH s.w.t :) okay hari ni aty nak share pasal sikat. aty seniri bace terkejut sebab tak pernah tau pun pasal benda ni.


aty kalau kat rumah selalu jugak sikat rambut dlm bilik air. yela. rase best. haha. tapi sebenarnye...


kite dilarang menyikat rambut di dalam bilik air. nak tau knp? ha. bace article bwh ni :


Rasulullah s.a.w melarang menyikat rambut di dalam kamar mandi kerana perbuatan itu melemahkan akar rambut. Seseorang itu hendaklah duduk ketika bersikat kerana ia akan mengguatkan otot jantung dan elak daripada melakukannya secara berdiri sebab ia akan melemahkan jantung. Seseorang yang bersikat ketika berdiri akan terjebak dalam masalah hutang. Adalah makruh menggunakan sikat yang diperbuat daripada perak atau bersadurkan perak. 


so korang semua dah tau kn. :) aty harap korang kurangknlah amalan sikat rambut dalam bilik air ni. tak pun jangan buat terus. k :)

Thursday, October 27, 2011

turban style.

hii. rase nak try pulak turban style ni lepas tengok tutorial from my cousin FY. :)
so bi lah hasilnya ^_^


tapi ni style dah bercampur baur rasenya. haha. :) 
if korang nak tgk tutorial turban ni, aty ade kat my page kat FB.. 
http://www.facebook.com/pages/Siti-mariam-sarnin/159560534139663

serious senang gila gaya turban ni. korang kena try okay. selesa dipakai ke  mane saje.. ewahh~ :D

korang try lah ye :) selamat mencuba 

old picto

assalamualaikum... hey hello :) ha. ni nk share. malam semalam aty cukup bosan sebab dah tak tau nk buat ape. then aty cek la movie2 ape yg best nk tgk yg dh sedia ade kat laptop ni. then tergerak nk tgk GELAK KHAS. haha. dh lame berhabuk kat laptop ni tapi tak pernah rase nk tgk pun. bile tg btul2 berdekah jugak. n tbe2 je tertengok sorang mamat raja lawak ni. yela. memang semue pelakon komedi tu ramai yg dari raja lawak kn. mamat ni lupe name. -.- ha. ingat dah. name die AM. AM rajalawak 3 kot. kalau tak silap la. yela. aty tak layan sangat cerita2 kat tv ni. kadang2 tak smpat. n kadg tu takde tv nk tengok kn. hmm. AM ni tak berapa top sangat la tapi tertengook kat gelak khas tu aty rase mcm aty kenal sgt dgn die n rase pernah jumpe dekat2 lagi. tapi sumpah lupe gila. penat nk ingat.. haha.. rupenye aty pergi wedding die kot. haih. ape la aty ni. kuat betul pelupe. aty g weeding die kat homestay sg sireh selangor n stay rumah kachik. :) lupe pulak. ishh!

lately ni senang betul nk lupe.. -.-'

ha. cantik tau wife die ni tgk dekat2 :)

telur ayam

hey bloggers. ha. today aty nak share dengan korang pasal kebersihan telur ayam. aty dapat banyak info pasal telur ayam mase aty join kursus kebersihan last week. banyak gak la cerita lawak yang die cerita mengenai telur ayam ni


okay first of all aty nak tanye.. lepas korang beli telur ayam tu.. korang mesti simpan kat peti ais kan.. before korang simpan tu korang basuh tak? mesti ramai yg tak kan. okay aty nak bagi tau sbb korang mane la tau kn org yang jual kat kedai tu basuh ke tak mase lepas dapat dri reban kn. eyuhh. banyak sangat kuman tu. pastu korang teru pulak masukn dlm peti ais.. kuman tu akn merebak okay. dan makanan semua tercemar.


ha tengok tu. kotor kn. -.- najis2 ayam tu.. errrr
sebab tu la kalau mak aty beli telur. aty selalu pesan basuh dulu before simpan dalam peti ais.

ha. lagi satu.. walaupun dah basuh.. before korang n gune telur tu utk masak pun kalau bleh basuh la dulu ye. janganla malas sgt.. jage kebersihan k. utk kesihatan korang jugak kn. :)

ha. hari tu pegawai tu ade cerita pasal orang nak beli roti canai kat kedai.. tapi die bawak telur ayam sendiri. haha. tempah roti canai tapi nak gune telur yang die bawak sendiri. punyelah die tak confident yg peniaga tu cuci ke tak kn.sebab die tak percaya dgn penebar2 roti canai ni. dorang kadang2 nk cepat kn. kite mane tau. hihi. 

so lepas ni kalau korang nk buat macam tu jugak pun boleh. haha. demi menjamin kesihatan. TAK SALAH KAN. ^_^

kalau peniaga sediakan telur ayam yg bersih macam ni onfident la sikit nk makan. hihi

Sunday, October 23, 2011

kanak kanak :)

hoi hoi hoi. ni ha nak cerita ni.. tadi after keluar makan ngan family.. balek2 terus abg aty g kat rak album2 lame tu sbb nk snap gmbr2 lame katenye.. yela. rumah kami takde scanner. hihi :( takpe. guna camera pun okay ^_^

then aty rase macam jelous weyh tgk die semangat gila. tapi die edit dri zaman kanak2 sampai sekarang. aty edit smue mase kanak2 :) tapi minta iizin ngan ayah dulu.. tanye boleh tak if nk masukn pic2 ni kat fb. yela. kn tak bertudung kn. hee. tapi ayah kate boleh la. sbb mase tu blom mumayyiz. okay malu sekejap mase tuh -.- seronok bile ayah ckp boleh. hihi :D

pastu aty pun suruh la ayah pilihkan picto. byk ayh pilih.. tapi yg terpilih diantara yang terpilih je la aty upload. hihi. tanak cakap banyak la. korang tgk la ye picto aty yg bajet bajet mase kecil dulu. ^_^

left : muke bajet gila. menyampah!
 right :ni dgn ayah. mase ni ikut ayah mjlis musabaqoh kat sekolah ayah :)

 ni picture fav ayah :)

 ni fav aty. same besar je dgn bntal kecik tu kan -.-

ni bajet2 macam pro la kan

tu je la yang aty dapat kongsi. nk kongsi yg lain macam malu je sbb gamba ntah ape2. :D ha korang semua.. jom la share pic mase korang kecik2 dulu.. aty pun nk jugak tgkk. share ye :)

Friday, October 21, 2011

tourism

Assalamualaikum :)
Today takde buat ape. tapi kena bangun pagi buta hantar mak pergi pasar. aty macam biase beli banyak makanan. then tak habes membazir! Ya Allah.. amalan syaitan! -.-' jangan ikut ye. membazir amalan syaitan yang buruk!


tapi tibe2 dapat call dri sorang pakcik ni suruh dtg kat stu kursus tourism. suruh snap snap. hihi. takde mood sangat. tapi pergi je la kan :) tolong2 berbakti kepada orang kampung.. tak salah kn. esok ade lagii. :) hihi. takpe. yang penting dapat makan free. 





biase la. saya orang JOHOR. so memang la wakil tourism dari JOHOR kn yg bagi ceramah. :)
ha. tapi knp buku tu gambar A Famosa? hii. sbb nye die package skali Southern punye tourism :)

aty dok belakang je. yela. bukan peserta pon. kerja snap snap je. so takyah nk sebok. haha. tapi banyak gak pasang telinga. ala. banyak bnde basic and dah tau. ade gak die tnye sape student U. aty diam je. padahal kan puan,, saya student uitm. and yg paling penting saya student " tourism management " haha. sorry la. saya malu nk angkat tangan. ecehhh. hihi


ha. tau pic ni buruk! ye la kelam kabut n mcm malas banyak kn.
so ini la rupenye. tak kisah pun -.-'


cinta

CINTA YANG AGONG


Pada siapakah layak cinta diserah ataupun dikorbankan. zaman sekarang ni manusia senang2 je lupa pada cinta yang agong (cinta kepadanya)
Aty faham. setiap manusia kat dunia ni ada perasaan masing2 yg selalu ingn rasa disayangi dan dikasihi oleh sesiapa sahaja, and for sure la menyayangi and mengasihi someone yang digelar kekasih hati.

Persoalannya sekarang.. korang yakin ke? cinta tu ada peranan untuk menentukan arah tuju hidup kita selepas kehidupan di dunia?


Ya Allah! sedarkanlah aq sebelum terlambat Ya Allah. kembalikanlah aq ke jalan yang benar Ya Allah.. 



dalam solat


HAYATILAH


everyone knows that solat is pillar of region. so, mestilah wajib kan. solat fardu 5 waktu tu sgt2 la penting and sangat2 la WAJIB and berdosa besar jika tak mengerjakannya. bukan nk cakap aty ni cukup baik. tapi cume sebagai sesama islam rasa bertanggungjawab untu saling mengingatkan.. 

cuti sem ni banyak aty meluangkan masa kat rumah and aty jadi seorang yang rajin membaca article2 kat internet ni. banyak rupenya bnde yg aty tak tau. sebagai cth yg atas tu. aty tak tau -.- astaghfirullahalazim.! :( hari2 ulang2 bnde yg same tapi xtau mkne nye . tulah kebaikan nye internet. jgn gunakan ke arah yg tidak baik. ye! ^_^


renung renungkan :)

Thursday, October 20, 2011

hanis syuhadah


ha. duduk rumah everyday kena layan budak kecik ni. lame die kena tinggal. sampai raya haji
tapi malam tak tdo dgn cik aty pon. die tdo rumah nenek die. ptg tdi tbe2 ade mood pulak nk jln luar rumah
lepas si kecik ni bljr ngaji dgn nek ngah die. ha.. nmpak je cameraaa. 
ape lagi. terus aje buat muke.. kihkih :D

ade jugak cik aty ni ha kawan. kalau tak cik aty sesorang je.
even kadg2 tu cik aty penat nk layan kau haniss hoiii.asyik tanye bnde same berulang kali je -.-
yela. name pun buda kecik kn. hihi

Wednesday, October 19, 2011

renungkan

Tiada air mata yg dapat menenangkan jiwa.
KECUALI Air Mata Taubat.!


Tuesday, October 18, 2011

fbskins


seronok mlm ni main tukar2 fbskins. haha :D
KENALI WANITA


a) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan.
b) Air - kedua, keenam, kesepuluh
c) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
d) Angin- keempat, kelapan, keduabelas


WANITA BERUNSUR TANAH
1) Merendah diri,serta hormat dan patuh, setia serta
rela berkorban.
2) Tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak
sombong dan bukan seorang pemarah.
3) Tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
4) Tidak suka membantah atau membangkang
5) Berwatak manis, lemah lembut, bersih dan
sentiasa menjaga kecantikan.

WANITA BERUNSUR AIR

1) Menghidupkan hati pasangan dan pemberi
semangat.
2) Mengambil berat
3) Hatinya bersih dan boleh membahagiakan
pasangan
4) Menenangkan pasangan.
5) Sangat romantis
6) Mudah menangis

WANITA BERUNSUR API

1) Cintanya sentiasa hangat dan memberahikan
2) Cergas, cepat dlm gerak geri dan tangkas
menguruskan rumah tangga.
3) Penasihat yang baik
4) Pandai dan cekap mengurus rumahtangga
5) Pandai menghias diri agar kelihatan cantik selalu
6) Berwaspada selalu

WANITA BERUNSUR ANGIN
1) Lemah lembut dan menenangkan
2) Pandai bermain kata dan memujuk rayu
3) Sopan santun dan berbudi pekerti mulia
4) Bijak mewujudkan suasana selesa.
5) Hati yang cepat berubah ubah

ha! aty ANGIN :) cmne pulak dgn korang? ^_^





phone

handphone aty rosak lagi rosak lagi!
nak kne beli fon baru ni. kalau btul kn pun mesti same je mcm beli baru.

nk ni!:D
GALAXY MINI je. tak mampu nk galaxy X2 ke TAB ke ACE ke tak mampu smue tu -.-'
nak jugak! bile boleh dpt ni. :(

kejam nye








gambar ke 2 bayi tersbut ..
Baby yang dikelar oleh ibu kandungnya sendiri, ibu yng berusia 16th, semoga dirimu aman disana duhai anak...syurga itu janji Allah...Alfatihah
sumpah admin menangis tengok bayi ni .. moge dye aman di syurga .. amin T_T




KELAR BAYI DLM ASRAMA -Metro-

BETONG: Hanya kerana teman lelaki tidak mahu menerima anak luar nikah dalam kandungannya, seorang pelajar berusia 16 tahun mengelar bayi perempuan baru dilahirkannya sehingga mati dan perut terburai di bilik asrama sekolahnya di sini, semalam.

Kejadian menggemparkan itu berlaku kira-kira jam 7.40 pagi dan pelajar tingkatan empat terbabit dikatakan melahirkan bayi cukup sifat sebelum dia mengelar bayinya yang masih hidup itu dengan pisau pemotong sayur sepanjang 15 sentimeter.

Sumber berkata, sebelum kejadian, pelajar terbabit dikatakan gagal hadir ke kelas sehingga menimbulkan rasa curiga seorang guru lelaki berusia 41 tahun yang kemudian ke bilik asramanya.

Menurutnya, sebaik tiba di bilik pelajar berkenaan, guru itu terkejut apabila mendapati satu mayat bayi perempuan cukup sifat berlumuran darah di atas lantai berhampiran katil suspek.





kejamnye manusia sekarang ni kan. takde hati perut langsung! kalau xnk dpt masalah.. taknak baby tu janganla buat bnde tak senonoh tu. ni tak dah buat sedap2 dpt anak kelar2! YA ALLAH.. sygnye tgk baby tu. aty ni dah la pantang nmpak baby mcm tu.. comelnye die kalau die hidup kn :'( 

cahaya juice

Cahaya Juice merupakan satu pencapaian baru di dunia dimana buat pertama kalinya gabungan terbaik timur dan barat digabungkan bersama untuk membentuk sistem pertahanan diri yang unik :)

 pengasas nye. AZAM (my brother) n FAIZAL ( his partner)




cahaya juice at METRO
for more information ,, please visit :

Info: Kepada Yang Memakai Kanta Sentuh (Contact Lenses)...
Anda Dilarang Berada Di Tempat Haba Yang Terlalu Panas.. Contohnya.. Memakai Kanta Sentuh (Contact Lenses) Semasa Sedang Membakar BBQ.. Satey.. Dan Sebagainya.. Jika Anda Berdegil.. Anda Mungkin Akan Buta Buat Selamanya.. Ini Kerana Kanta (Contact Lenses) Sentuh Diperbuat Dari Plastik.. Jika Anda Merasakan Maklumat Ini Berguna Untuk Orang Lain.



eyuhhhh! tgk mate tu!memang betul info ni. aty dah pakai lens since form4 lagi. tapi stop awl tahun hri tu sbb ade yg berlaku yg buat aty trauma pakai contact lenssss. -.- so be careful ye. boleh pakai tapi kne pandai jaga.. jaga mata anda sebaik mungkin :)

bosan

apabila kebosanan melande! ni la jadi nye!! :D


amma appa! aty bosan nih! :'(

sekadar berkongsi




p/s : blogger kena bace cerita ni.! aty yg dah bace ni terus meremang bulu roma ni ha. mase tu kat kolej. sorang2 pulak tu. memang best la kan layan cerita hantu ni! -.-' so, selamat membaca ye. hihi

pengalaman seorang pelajar UiTM shah alam yang menyewa sebuah rumah di seksyen 2 shah alam ia nya di kata berhantu?? jum kita baca kisah2 seram yg di cerita penyewa2 di rumah tsebut..

9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara
pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb
kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn
kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet
world [kalo korang tau la].

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt
bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan
je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke,
pelik, rimas, takut semua ada.

Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya
byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free
la....[?]
Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk
katanya...
Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt
tingkap blk atas.

Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas
brg+lyan dvd korea. Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk
tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first
kena.

Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut.
So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup].
Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye
tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt
sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah
bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu
sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi
org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket
[mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu
smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm.
Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.

Mlm tu kitorg kna lg teruk.

Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki aku
sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape
lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun
xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs
Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2
ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk
blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah
kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute
dlm bilik? Ahh suda...
Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh
selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what?
ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau
hapak+hanyir yg sgt2 kuat.

Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg
pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak
tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb
nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak
sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar
umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg
pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.

Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang
ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau.
Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajk lepak
restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua
xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau
trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n
kunci motor.
Oleh sbb bilik c Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk
pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn
ak tinggal. Masing2 pakat gn duit naim lu. Nasib baik kunci motor
kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut]. Ms nk kuar dr rumah tu,
Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil
babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk
muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk
trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran
hakim!!!!

Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk
ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12
lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt
tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt
atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+
koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt
dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g
bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu
bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr
tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik
jek xpatah.

Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt
dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb
ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah!
Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya
memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.

Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak
kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp
c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya
xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru
betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil.

Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg
lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb
takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu.
Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain.
Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.

Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde
ngan kitorg. Yg ad cume kami berenam. Ak, Azmi dagu, Sam banjar,Wak,
Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg
try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde
org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu
dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang
tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai
meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg
sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim
ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon
antara kitorg brckp....smp subuh!!

Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat
berdebar-debar. Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu
umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni,
memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu
aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu
dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn
umah sbb xde sape berani masuk. Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi.
Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah.
Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling
berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call,
katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya.
Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call
no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?

Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk
melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya
kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g
hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform
yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah,
takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital
klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg
kuat ckp yg hal ni x abis lg.

Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius
parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something
else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni
x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air
mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni
da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole
brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah.
Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg
dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon
kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt
tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu
parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah
alam.

Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe.
Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan
sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg
jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali
org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik
salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik
keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu
blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2
naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk
muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50
jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......

Aku demam 3 hari.

Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang.

Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn.
Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb
sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu
rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh
da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh
kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati
aku la]. Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau
tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt
jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta
tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi.
Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus
xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne
dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln
bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?

Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia
jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili
dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin,
kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg
lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia
roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe,
kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..

Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt
abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn
ingat ko smp bebila...al- fatihah

Ops..Umah bunglow kt seksyen 2 tu smp skang ad lg [agaknye]. Tiap
kali ak lalu kt area situ mst ak rs sedih sgt. Lg satu,ms hari last
kitorg kt umah tu, si Wak da trtinggal hp dia kt bilik atas. So pada
sesape yg berani, boleh la amik hp tu tp itupun kalo korang berani la...nokia 3310

ha,amacam? seronok? hihi. sape yg berkesempatan tu g la try tgk umah tu :D

roomate


aq rindu kau la mokk! kau rindu aq tak? hihik. kat uma ni takde siapa pun nk teman aq borak dlm bilik
aq sorang2 je. kalau kat u kau ade je dgn aq kan. haiyaaa!
cuti susahh ade class pun susah.! malas pulak tu! hish
bile nak naik sem ni ekh? bosan dah ni. nak kerja tak dibenarkan. :( ayah tak bagi

takpela. ape2 pun happy holiday AWIN BUANG :)


aty pun rindu sangat awak semuaa! 
yg takde dlm gbr pun aty rindu! semualahhhh! ^_^

lyrics



"Watch Over You"


Leaves are on the ground

Fall has come

Blue skies turning grey

Like my love

I tried to carry you
And make you whole
But it was never enough
I must go

Who is gonna save you

When I'm gone?
And who'll watch over you
When I'm gone?

You say you care for me
But hide it well
How can you love someone
And not yourself?

And when I'm gone

Who will break your fall?
Who will you blame?

I can't go on
And let you lose it all
It's more than I can take

Who'll ease your pain?

Ease your pain


Who is gonna save you when I'm gone?
Who'll watch over you?
Who will give you strength when you're not strong.
Who'll watch over you when I've gone away?

Snow is on the ground
Winters come
You long to hear my voice
But I'm long gone

someone very addicted with this song told me to write this lyricss! :)







reunion PLKN

program ni dianjurkan JLKN n usaha sama dgn byk pihak. diadakan di 
stadium hoki bukit jalil pada 14 oct
seramai 15000 org yg terlibat. tpi aty rase lebih byk sbb ramai family yg dtg nk tgk ank2 mereka wat persembahan. sbnrnye aty tak sure la boleh dtg ke tak sbb takde member nk ke kem tu. tpi nasib baik so kecik tu ha ade nk teman. n dapat support dri mr.z.. die ni jurulatih mase kat kem dulu. thankz cikgu! :)

mr.z nd kecik. thank you :)

mule2 aty naik bas sorang ke muar then kecik ambik balek rumah die. pastu ptg terus g kem. sampai kem wowww. mcm nk masuk plkn balik je tgk mereka2 tu berkawad. haha. 

dewan makan kami. rindu ye.!
lagi gambar di kem. banyak lagi gambar tapi byk sgt .hihi ^_^

setibanya kami di bukit jalil. yeahh! kami anak MALAYSIA :)

then mase nk balek ke johor balik aty tak saing deorang semua ni. aty balek sndri. tak dapat nk berkumpul kat kem semula. sorry guys tak smpat nk jumpa semua dulu before balik... ade rezeki kita jumpe lagi ye.. muahh! miss you all! :')


penat penat penat! :D