Friday, December 30, 2011

SOMBONG

tau tak. aty akan rase serba salah sangat kalau tak tersenyum dengan orang yang pernah aty kenal. kadang tu bukan ape. aty tak sure itu die ke tak. okay! aty rabun. tapi degil tak pkai spect or lens. sorry. aty minta maaf sangat. tadi g kedai ternampak orang yg aty kenal tapi tak tegur and aty tak senyum. balik rumah rase serba salah yang amat. Ya Allah teruk nye perangai aku. bukan sengaja. sumpah tak sengaja okay. maaf maaf.. :(


teruknya kau aty! hishh.



shooting MV #sahabat with najwalatif

hye semua. Ya Allah rindu yang teramat kat blog ni. aty dah agak dah. kalau dah balek uitm, mesti takde free time nk update blog ni ha. sbb tu dah mitak maaf awal2 last month tu. sbb yg kuat tak blh nk update,, broadband sgt slow.. so sakit hati nk update sbb loading. asyik draft jerrrrrrrrrrr -.-"  tapi ni cuti kat rumah nk gunekan internet sebaiknya. hihi. btw, last sunday aty join shooting at bukit bintang for new music vide (MV) najwalatif. lagu SAHABAT. :) aty datang sebab abang suhaimi ni call :) thank you abang!



okay aty datang agak awal jugak kot. 9.30pagi sampai sane.
ingtkan awal sangat. tapi macam dah ramai jerr.. -.- er mereka lagi awal okay.
aty datang sane ditemankan oleh budak 2org ni yg saye sayang sangat. 



*AWIN*AYU*

tak banyak nak cerita korang tgk je la gambar2 yer. mngkin akan faham ape yg berlaku di sebalik hari tu.
banyak yang lawak actually. :p




okay time ni sumpah kelakar. ntah ape yg aty ngan ayu lakonkan. abg tlg la cut scene yg tak jdi tu
malu okay. ntah ape2 kitorg buat. sorry abang! hikhik


ha. abang abang ni pulak sempoi tau. boleh pulak buat2 jual ubat gamat semua layan je.haha. abang semua the best lah! :)


ni pulak abang shuk! die memang sempoi. boleh pulak ajak aty berdikir barat kat tengah2 bandar tu.
haha. takpela layan kan je la. kebetulan memg aty baru lepas masuk pertandingan dikir yg kalah tu kn -.-
so masuk kepala la dgn die ni terus. haha


okay next abg 2 org atas ni yang kacak. tu je nk ckp. >.< hihik


ni abang syamkamarul. die still study at indon n nak habeskan degree die and aty percaya one day mesti die akan terkenal and dikenali. kan abg syam!.hihi die janji setiap kalai ade show die akan roger aty! kite tgk la die ingt ke tak. mane la tau dh famous nnti lupe aty. tapi aty rase abg syam tak mcm tu :) hihi.
ape2 pun GOOD LUCK bro :)



i tell and give her something! bukan main najwa layan aty kn.kihkih. 



lastly mestilah me with NAJWALATIF :)
i love her voice.love her style.
knp aty suke sangat kat najwa? eh even najwa ni lebih mude dari aty tapi aty respect die.
aty je yg tau kenapa ye :)

thank you for everyone especially THE MALAYA yg sudi invite kami :)

so nantikan la MV ni ye. coming soon. masih dalam pembikinan. hihi. best lagu ni n lirik sangat bermakna. much love! :p



Sunday, December 25, 2011

aaron aziz


yeah. die memang kacak :)
meet hi at bukit bintang 25 dec

Friday, November 25, 2011

DOA TAUBAT

Wahai Tuhan ku tak layak ke syurgamu
Namun tak pula aku sanggup ke nerakaMu
Ampunkan dosakun terimalah taubatku
Sesungguhnya Engkau lah pengampun dosa2 besar

Dosa dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmatmu ampun kan daku oh Tuhanku

Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan
Kami takut kami harap kepadaMu
Suburanlah cinta kami kepadaMu

Kamilah hamba yang mengharap belas dari Mu...

Saturday, November 19, 2011

today is the day

assalamualaikum dan selamat pagi semua. :) ha awal2 pagi ni aty dah update blog kn? hii. yela. takut kejap lagi busy dah. ni pun busy. kemas2 barang lagi. Ya Allah macam banyak gila je barang ni.. ouh ye! today aty nak balek melaka dah. sedar2 la ye cuti semestar dah habes. hihik. tape. tapi aty risau ni, kolej tak sure lagi dapat mne. nnti baru tau. ntah kenapa pihak kolej ni.. sedih okay kena rombak macam ni sekali.. kalau terpisah dgn kawan2 semua. sumpah sedih! tapi aty tetap bersyukur sbb masih diberi peluang tinggal di kolej semester ni :)


lepas ni maybe lambat sikit baru boleh update blog.. sbb broadband blom bayar.hii. yela dok umah ni sedap je gune wifi kan. :Dgonna miss you blogger..


status dah kembali sbg student dan bukan laki pembantu rumah. haha. so dah tak 24jam ngadap laptop ni ha on9 saje.. :) 


okay! jumpe nanti ye semua. nk kemas ape yang patut ni :)




السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ



eh kejap. nk tunjuk ni. pagi ni terumpe picto Greyson Chance comel! from his page. ok BYE ^_^




Friday, November 18, 2011

alhamdulillah

assalamualaikum semua. :) salam jumaat yang berbahagia ye. hii. hari ni aty kemas2 barang untuk balek uitm esok. tapi semua brg2 keperluan blom beli. tade transport la. so beli kat sane je la kot :) hm today aty nak cerita pasal kengkawan aty. Ya Allah bersyukur sgt deorang dah berubah! aq tak percaye and tanak la start nnti kang terkutuk korang ye yg bertahi lalat none and tona.hihi. :) sbb tu aty IM tona kat fb malam tadi and tanye die betul2 and nasihat ape yg patut. cehhh. (pandai ke kau nasihat org aty! hihi) ala aty 


tolong nasihat mane yang perlu :) and nasib baik tona terima ape yg aty bagi tau tu. hihi :)deorang ni baru start berhijab! aty seronok dengar mcm tu walaupun smpai sekarang tak percayaaaa. wohooooo! hihik :D


ALHAMDULILLAH korang da sampai seru! aty harap korang bertudug bukan sebab fashion tapi kerelaan hati yang ikhlas nak berubah okay :) 


ni la mereka berdua. MAISARA and SOFIENA 
ha amek kau! besar aty upload! PEACE :)
gadis yang mempunyai aset MOLE! :D

and ni my girlfriend yang lain :)

and tak lupe jugak nak cakap yang aty sanagt sakit hati dengan 2orang budak ni! memang cari gadoh!


sakit hati sebab deorang pakai leopard! 
:(
rindu semua! bila mau jumpe lagi maaaa??and yg lain juga. 14 14 tu? mne korg?
SAYANG AWAK AWAK SEMUA! ok BYE
with  love:
aty mariam yang comel
hihik

Thursday, November 17, 2011

leopard lagi!

tadi petang on92 je tgk noti semua! ha amek kau. si wan tu post kat aty something yang buat aty menjerit! woww cantik doh! nak nak! ha ape lagi, duit tgh ade mmg silap la. atyt erus PM die punye owner sbb aty pernah beli! hii. dah tau aty ske leopard yg si wan ni boleh main2 pulak ngan aty post2 tu. hihi. okay esok aty bank in ye cik wawa. mekaceh! :D


tak sabar nak tggu :)

selamat hari khamis! :)


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ. اللهِ وَبَرَكَاتُ

pagi ni je aty dah banyak buat kerja.. kemas baju, bilik,, basuh baju,sidai baju. buat dadih for 50cups  :) ntah. la kenapa pagi ni rase rajin.! errr.actually malam tadi aty tak tido! ha aty kalau tak tido, mcm ni la jadinye. fresh gila.. :D  esok jumaat,then sabtu.. ha hari sabtu aty akan pulang ke pankuan negeri melaka... cuti sem selama 6minggu sudah berakhir dan akhirnya kenalah balik sane balik kn. student UiTM semua! ha jangan buat2 tak perasan pulak ye dah naik sem dah ni. okay aty tak rase ape2 la merungut ke ape. hii. tapi semua persiapan belum buat. barang2 pun belum beli lagi.. tapi baju dah kemas :) malam tadi la kemas semua tu sebab kan aty tak tidurrr. -______-


okay tu jeh nk cite.hihik. BYE BYE ^_^




*ha amek kau besar gambar aty upload.hihi.

saje nak suruh awak awak semua tu senyum pagi2 ni :) 
GOOD MORNING semua! 

happy birthday bestfriend :)

today is my bestfriend birthday :) ha malas nk cakap banyak! tengok video ni. special for you. hihik :D

video

nah kek untuk awak!hihi


LOVE YOU LOVE YOU :)*hugss and kiss*



Tuesday, November 15, 2011

kami support najwalatif fan blog :)

guys.! this if new blog :) blog ni  untuk semua fan2 najwalatif. u guys yang minat and sayang najwa boleh follow this blog okay.. support her :)



follow ye ^_^

Monday, November 14, 2011

contest blog simple but awesome

TEKAN SINI kalau nk join sekali. jom la join! :)

aty join sebab aty rase blog aty tersangatlah simple. tapi awesome ke ta tu aty tak tau la. :D hii
wish me luck sebab hadiah die pun best best tau ^_^

i'm fall in love with her

firstly aty nak cakap yg bukan senang aty nak adore seseorang artis tu. tapi dgn die ni aty follow dari awal lagi and lame2 jatuh hati dengan die. orang yang kutuk2 die tu memang la tak baik. eh korang yang kutuk die tu jealous dgn ke hape? hihi. ye semua orang buat mistake kan? if die buat live tu suare tak sedap ke ape. maybe die nervous. kn die baru lagi. lame2 okay la. ala korang nak perform kat dlm class pon nervous kn. ape tah lagi depan beribu ribu org kn. so ust think positive la. jgn la judge orang kutuk orang sesuke hati. kat twitter hari ni si die tweet yg die sedih and die sampai cakap cmni kat twitter :


 "And hope evrything will go smoothly but yea, i'm just a kampung girl who try to live out my dreams. Is that wrong?" 

hey everyone.! kampung girl or not. die berbakat and die boleh pergi jauh. so stop la kutuk kutuk die tu k. just chill and support la carrier die. kan kite same same melayu :) 

i am also from batu pahat. so aty pun kampung girl kn. so its okay. semua orang same di sisi Allah s.w.t hanye amalan baik dan buruk yang membezakan antara kite :')

NAJWALATIF! be strong my dear 








die ade senyuman yg manis okay. suke tgk najwa senyum.
and lagu CARTA HATI najwa memang best! suke suke^_^

LOVE YOU!

hihi. satin shawl aty mcm same kaler je mcm najwa. hihik
aww. *malu!



Saturday, November 12, 2011

12 november :)

HAPPY BIRTHDAY TO ME
HAPPY BIRTHDAY TO ME
HAPPY BIRTHDAY TO ME
HAPPY BIRTHDAY TO MEEEEEEEEEEEEEEE :)

Yehhhaa. hari ni hari lahir aty. nothing special. walaupun takde celebration, takde hadiah smue. tapi aty tetap bersyukur kerana Allah masih lagi memberi aty peluang untuk hidup.. kesihatan yang sempurna dan hidup yang harmoni.. aminn. :)

thank to all friend yang wish.. aty sentiasa senyum and senang hati untuk reply korang semua punye post.! i'm very appreciate!!!  korang semua the best okay and thank you ingat birthday aty even korang ingat sbb npak kat fb tu kan. hii. takpe :)

hari ni tade masak ape2. tak celebrate ke mane2. tapi hanye ade satu kek yang sempurna walaupun bukan secret recipe or baskin robbins. tapi sedapp.. sumpah sdap kek ni. hanye kami bertiga kat rumah. aty,mak and ayah. so mak la yg tlg snap2 walaupun mak tak pernah sentuh dslr aty before ni. haha tapi terpakse sbb da tade org lain...


ha. tengok tu tengok tu! ade byk M&M. 
M for what?
mestilah M for Mariam. ^_^


hee. org birthday2 msti pakai sweet2 kn. tapi aty tetap dgn baju leopard! :)


errr. buruknye muke picto yg kanan tu... tapi rasenye sume buruk.! haha


errr. kenapa potong atas tu aty? siap ade mangkuk tu. haha. ntah! aty pon tatau knp. :D



mak kate die suke gambar ni sebab ape aty tatau. haha. maybe sbb muke bajet berlagak macam sorang2 je yg pernah mkn kek! HAHA. peace >.<

okay dah. tggl bape jam je lagi tamatlah riwayat aty sebagai BIRTHDAY GIRL.. 
i'm sweet 19 now! err. sweet lagi ke? haha. takpe.






happy birthday to me


today is my super duper day. thats all! THANK YOU :)
i love you lah semua kawan2. tggu entry berikutnya ya ^_^

Friday, November 11, 2011

"Segmen Hujung Minggu | Mari Bedudun"

meh join sini meh! genkcorner ^_^

negeri asal aty JOHOR.. yeah.! i'm proud to be johorian. :)
sayang johor sbb lahir kat kota tinggi johor.. and berpindah ke batu pahat, johor and now menetap di sini :)
JOHOR? best okay. sape org johor sini? yg bukan orang johor jom dtg sini.
macam macam ada ^_^

11.11.11

nothing to say about today.! sebab ramai sangat dah comment pasal date ni kan.. so korang semua boleh comment sendiri kan. :) tarikh ni sangat nik. and kita takkan pernah jumpe lagi sampai bile2. tapi ade jugak yang cakap hari ni hari yang tak baik. ha. ape2 la. yg penting tarikh die cntik.. tu je nak cakap. hii. ok BYE :)

Thursday, November 10, 2011

sejuta harapan dan impian



tiada kate yang dapat diungkapkan selain segunung harapan ingin menjejakkan kaki di sini.
YA ALLAH.. berilah aq rezeki dan peluang untuk ke tanah suci mekah... :(

Wednesday, November 9, 2011

BBQ aidiladha

hari ni still lagi hari raya kn? hii. okay raya haji kali ni family tak buat korban. tapi ayah buat akikah. untuk sape? ha untuk saya la! hii. akikah kali ke 2. ayah kate boleh. n lagi satu sbb aty tak mkn kambing! so okay la kalau akikah untuk aty kan :) okay. kami semua wat BBQ malam raya,, so mlm ahd tu la. siap smue skali lebih kurg dlm kol 12 la. n aty siap cuci pinggan smue around 3a.m. sorang2! sedih.. semua dh msuk tido. hmm.adat la kan tuan rumah kerja lebih sikit. then tdo kejap.. kol 3.30 ayh kejut bangun g qiam. seronok tau. byk pahala ayah kate. tapi Ya Allah mengantuk yg amat Allah je yg tau. dgn selsema nye.. qiam mlm tu kurg selesa la. tapi berjaya juga selesaikan.. :) ha. balek rumah after subuh.. pastu hari raya yg sebenar. ahad tu.. aty terbantai tido sampai kol 10.! ayah mak tak kejut sbb dorang tau aty penat! bgn2 aty tanye ayah dh g solat sunat hari raya ke blum.. then dorang smue gelak.. -.- ( hm. aty aty.. pagi2 raya dah wat org gelak kn kau! ) terus mcm takde smgt sbb pagi tak dpt tg dorg meriah  g semayang raya :( then aty mndi n pakai bju tshirt je. hii. yela. kn smgt dah hilang. haha.. ape pun raya kali ni best tapi penat!. hehe

okay dah. jom la tgk gmbar :)



^air kelapa.  nyum nyum!

na dijadikan cerita. hari sbtu before raya tu aty puase.. ayah suruh.. hihi. mule bile ayah suruh tu aty ngan abg aty yg 3rd tu dh mcm taknak sbb pikir sbtu byk kerja. nk buat itu la ini la. :( tapi ayah suruh kn. so puase la jugak. tapi kitorang nye ngade2 asyik mintak ngan ayah nk buke je .haha. mcm budak kecik kn.plus ngan abg aty yg 2nd pulak tak puase. pastu saje je makn minum dpn aty biar aty nk buke.! huh! yg aty pulak nk buka puase tu la ini la. ha tgk tu smpai mintak ayah crikn kelapa sbb nk minum aer kelapa. ayah terus buatkn tau. hii :D tapi yg penting aty puase ikhlass. hehe



ha ni rupa budak bajet2 rajin. padahal malas bru dok kejap dh mengeluh. 
dah la tak pandai kawal bara arang.. ha tgk tu dah jadi api.haha. ayah ape lagi.. gelak kn la aty kan. -.-


ha tu sebelum and selepas. tu kambing. aty tak makan.!-.-
actually mlm tu ade kambing ayam smue. tapi aty just makan udang and pisang bakar je. hii



si kecik ni pun join bakar BBQ tapi kejap je sbb tak tahan mate kena asap. hii. same la kite ^_^


and yg penting PISANG BAKAR ni ha. sedap rupenye! try la.. :)



ha tu je la serba sedikit yang aty nak cite ape yg berlaku mase hari raya haji :)